Naar een verbod op privézwembaden?

14/09/2022

De kwestie is zeer controversieel in Frankrijk. Na de droogte van deze zomer stellen verschillende verkozenen van de partij Europe Ecologie Les Verts voor om privézwembaden helemaal te verbieden.

Het begon allermaal met een interview op BFM-TV waar Julien Bayou, de leider van de EELV-beweging, deze hypothese op tafel smeet. Een uitspraak die op het internet en bij de andere partijen meteen heel wat reacties teweegbracht! Geconfronteerd met de verontwaardigde reacties wilde Julien Bayou toch zijn standpunt verduidelijken: "Het is een van de mogelijke pistes. […] Klimaat is een kwestie van nationale veiligheid geworden. […] We moeten nadenken over oplossingen, en sommige zijn inderdaad een beetje controversieel. »

Andere groene partijen hebben dit voorbeeld gevolgd en steunen deze piste, vooral op Europees niveau: "de vraag is legitiem en we moeten er niet bang voor zijn, het is een onderwerp van gezond verstand van collectief gebruik van prioriteiten", meldt Pascal Canfin, parlementslid voor Renew Europe, op RTL.