Dit 3-in-1 apparaat combineert oven, afzuigkap en inductiekookplaat!

2/08/2022

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan zijn amerikanen gek op de combinatie van een microgolf en een afzuigkap, die boven de kookplaat geplaatst worden. Het Italiaanse Elica wil dan weer een ander nieuw concept introduceren, één dat even praktisch is maar een traditionele oven, kookplaat en afzuiging combineert.

Sinds 1970 ontwerpt het Italiaanse bedrijf Elica allerlei toestellen voor de keuken. In deze kleine wereld zijn er veel toestellen die verschillende functies combineren, maar weinigen die erin slagen de functies van drie verschillende toestellen te verenigen.

Terwijl kookplaten met een geïntegreerde afzuigkap al een tijdje op de markt zijn, heeft Elica besloten om er een oven aan toe te voegen voor de zogenaamde LHOV, een toestel dat een inductiekookplaat, een afzuigkap en een oven combineert. Ze kunnen ook ingebouwd worden voor een harmonieuze integratie in elke moderne keuken.

3-in-1

Dit revolutionaire toestel is 90 cm breed, zodat er genoeg plaats is voor de vijf-pits kookplaat en de afzuigkap. De afzuigkap dient trouwens niet enkel voor de kookplaat, maar ook voor de oven! Zo vermijd je het verschijnsel dat er dampen in de oven opgesloten zitten, die het eten soms onaangenaam doen smaken en je tegemoet komen als je de deur opent. Tenslotte wordt alles bediend via een ergonomisch scherm dat doet denken aan dat van een smartphone. Het enige nadeel is dat de oven in dit gecombineerde systeem, hoewel geweldig breed (er kunnen twee pizza’s naast elkaar gebakken worden), niet zo hoog is als een gewone oven.

Dit toestel, dat op de meest recente Eurocucina beurs in Milaan werd onthuld, zal in het voorjaar van 2023 in de handel komen.