Wettelijke garantie: goed nieuws voor de consument!

20/06/2022

Heb je net een nieuwe televisie gekocht en beginnen sommige functies snel na de installatie bij je thuis raar te doen? In dat geval is het soms moeilijk om de wettelijke garantie van twee jaar in te roepen. Maar dat is net veranderd!

De wettelijke garantie is veruit één van de belangrijkste rechten die een consument heeft ten aanzien van een handelaar. Het wettelijk kader is streng: binnen de twee jaar na aankoop moet de handelaar een oplossing bieden als er een probleem is met de goederen die je gekocht hebt.

Maar hoewel deze regels al lang gelden, wordt de bescherming van de consument in de praktijk soms ondermijnd. Dit zal veranderen dankzij een recente wetswijziging. Sinds 1 juni ben je beter beschermd voor de aankopen die je doet (maar dit geldt niet voor aankopen die vóór die datum gedaan zijn).

Wat zegt de wet?

De basisregel bij de wettelijke garantie is dat je gedurende twee jaar kan eisen dat de verkoper het defecte apparaat gratis repareert of, als dat niet lukt, je een nieuw bezorgt. Voor aankopen vanaf 1 juni kan je deze bescherming gedurende twee jaar inroepen door eenvoudig aan te tonen dat er een probleem is met het product. Dit is een grote stap voorwaarts vergeleken met de dagen waarin je niet echt sterk stond als het probleem zich pas na een half jaar voordeed. Je moest dan bewijzen dat het probleem al bestond op het moment van de aankoop.

Wat kan je eisen?

Voor de duur van de wettelijke garantie heb je recht op een oplossing van de verkoper, tenzij de verkoper kan bewijzen dat het probleem het gevolg is van een fout of een handeling van jouw kant, bijvoorbeeld omdat je het product liet vallen of het niet gebruikte zoals in de gebruiksaanwijzing wordt aanbevolen.

Voor aankopen die vóór 1 juni 2022 gebeurden, blijven de regels gelden die vóór die datum golden: als het probleem zich na de eerste zes maanden voordoet, heeft de verkoper het recht om de wettelijke garantie niet toe te passen, tenzij je kan bewijzen dat het probleem al bij de aankoop aanwezig was. Dit is zonder twijfel bijna onmogelijk om te doen zonder advies van een expert, wat je heel wat geld kan kosten.