In deze iconische fabriek komen 250 luxeappartementen

23/05/2022

Het is één van de bekendste industriële gebouwen ter wereld. Er waren heel wat jaren nodig om het een tweede leven te geven. Nu verrijst het uit zijn as en maakt zich klaar om bewoners te ontvangen!

Na jaren van ingrijpende verbouwingen is de meest iconische fabriek van het Verenigd Koninkrijk en zelfs van Europa nu als nieuw, met volledig nieuwe gevels, compleet heringerichte binnenruimtes en zelfs vier nieuwe schoorstenen!

In Battersea Power Station, dat vanaf de jaren 1930 de belangrijkste krachtcentrale van Londen was, komen 100 winkels en restaurants, kantoren, meer dan 250 luxeappartementen en twee nieuwe metrostations.

Van functioneel naar multifunctioneel

Deze mythische plek in de Britse industriële geschiedenis, die tot het begin van de jaren ’80 tot 20% van alle Londense elektriciteit produceerde, stond meer dan 30 jaar leeg! Het gebouw, dat op de lijst met beschermde monumenten staat en ook te zien was op de als cover het Pink Floyd-album Animals (1977), wordt ook een locatie voor evenementen, zoals huwelijksrecepties, en biedt de mogelijkheid om met een lift naar de top van één van de schoorstenen te gaan voor een 360° uitzicht over Londen!

Het hele gebied is volledig opnieuw opgebouwd en biedt nu al onderdak aan 1.800 bewoners. De totale kost van het project, dat voltooid wordt in 8 fases, loopt op tot… 9 miljard pond, of ongeveer 10,7 miljard euro!