Esset: het derde zwaargewicht op de markt van het professioneel vastgoed in België

13/01/2022

Vastgoedbedrijf Esset groepeert in de Benelux voortaan de activiteiten van CODABEL, Trevi Corporate en het Belgische filiaal van Cushman & Wakefield Asset Services, om zo de derde plaats te veroveren op de markt van het beheer van professioneel vastgoed in België.

De sector wordt in ons land gedomineerd door de Amerikaanse groepen CBRE en Jones Lang LaSalle (JLL).

Esset Benelux is een filiaal van Emeria, de Europese leider in residentiële vastgoeddiensten voor particuliere en professionele klanten. De nieuwe entiteit zal een portefeuille van 1,6 miljoen m² kantoorruimte beheren, hoofdzakelijk in België, maar ook in het Groothertogdom Luxemburg en Nederland.

Cushman & Wakefield zal met Esset Benelux blijven samenwerken als lokale partner voor zijn vastgoedbeheerprojecten in België. "Esset Benelux wil de maatstaf worden in de dienstverlening op het vlak van vastgoedbeheer voor nationale en internationale institutionele klanten en wil een ‘center of excellence’ ontwikkelen in de ondersteuning van zijn cliënten," zegt het bedrijf, dat in de drie landen waar het actief wordt ongeveer 100 medewerkers zal tellen.