Nieuwe functies voor Izimi, de digitale kluis van de notarissen!

4/01/2022

Zowat 80.000 Belgen ouder dan 18 hebben hun digitale kluis al geactiveerd, een tool die aan de bevolking ter beschikking gesteld wordt door de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat, Fednot.

De digitale kluis Izimi, die een jaar geleden gelanceerd werd, heeft niet minder dan 80.000 gebruikers verleid. Ze gebruikten het systeem dat aangeboden wordt door Fednot om meer dan 270.000 documenten te registreren,” klopt de Federatie van de notarissen zich op de borst.

Ter herinnering: Izimi biedt gratis opslagruimte, maar ook een beveiligd communicatieplatform. Elke burger die ooit met een notaris in contact kwam, beschikt over een digitale kluis, waarin zijn of haar sinds 2015 geregistreerde aktes terug te vinden zijn. Op dit moment hebben 80.000 Belgen die geactiveerd. De applicatie maakt het mogelijk je erfenis te vergemakkelijken, bijvoorbeeld door er belangrijke documenten en wachtwoorden voor rekeningen digitaal in op te slaan.

Nieuwe diensten vanaf 2022

Volgend jaar moeten Izimi-gebruikers via deze digitale kluis ook toegang kunnen krijgen tot bank- en verzekeringsdocumenten. "We onderhandelen momenteel met spelers in de financiële sector om het toepassingsgebied van Izimi uit te breiden," zegt Fednot.

Izimi-gebruikers kunnen er ook persoonlijke documenten of wachtwoorden in opslaan. "We willen de reikwijdte verder uitbreiden. Daarom onderhandelen we met spelers in de bank- en verzekeringssector, zodat ze de belangrijke documenten van hun klanten naar Izimi kunnen uploaden, met hun toestemming. Klanten zullen dan belangrijke financiële documenten gemakkelijk op een centrale plaats kunnen terugvinden, en ze van daaruit delen. We verwachten vanaf volgend jaar een concrete samenwerking met verschillende spelers te kunnen beginnen," zegt Jan Sap, algemeen directeur van Fednot.

"Het doel is om de digitale kluis zoveel mogelijk gratis te houden. De maximale opslagcapaciteit van Izimi is 1 gigabyte. We sluiten niet uit dat kosten gefactureerd worden gebracht als gebruikers meer opslagcapaciteit nodig hebben of nieuwe extra diensten willen gebruiken," besluit Jan Sap. Hij wijst erop dat een eerste interne integratie nakende is. "Werknemers van notariskantoren zullen vanaf begin 2022 hun loonbrief via hun Izimi-kluis kunnen ontvangen".

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼