Straf: hij ontdekt na 5 jaar dat twee kamers van zijn huis niet van hem zijn!

25/11/2021

Dit is een compleet gestoord verhaal dat we natuurlijk niemand toewensen. Zo’n 5 jaar na de aankoop en een gedeeltelijke renovatie deed een koppel uit Montroeul-sur-Haine, een klein dorpje in Henegouwen vlakbij de Franse grens, een ongelukkige ontdekking: twee kamers van hun huis behoren toe aan hun… buur, zo meldt Sudpresse!

In 2016 kochten Michel en Laurence een huis met 3 slaapkamers in Montroeul-sur-Haine voor 100.000 euro. Hij voerde wat werken uit, omdat hij van plan was daar voorgoed te blijven, maar de grillen van het leven beslisten er anders over: tussen de dood van zijn schoonfamilie en het verlies van zijn baan besloten Michel en zijn vrouw uiteindelijk om in het huis van de ouders van zijn vrouw te gaan wonen en hun huis in Montroeul-sur-Haine te verkopen.

Alvorens zijn huis te koop te zetten, deed Michel een beroep op een notaris voor een volledige evaluatie van het pand. Het is tijdens het bezoek van deze laatste dat het paar het slechte nieuws te horen kreeg: de notaris vertelde hen met de plannen in de hand dat één van de kamers en de zolder niet van hen zijn! Inderdaad, deze kamers zijn van een buur die de dochter is van de voormalige eigenaar van het huis. Voor Michel is dit volkomen absurd, vooral omdat zijn buur "geen toegang heeft tot deze kamers". Toch is het een helse koude douche, want hij had de kamers in kwestie gerenoveerd!

Verkoopakte…

Volgens het bureau dat hem het pand verkocht, stond het hele huis te koop. De verkoopakte die Michel destijds ondertekende, vertelde echter een ander verhaal want er wordt duidelijk in aangegeven dat de twee kamers een verzegelde toegang moeten hebben. Michel protesteerde desondanks: "Het werd helemaal niet vermeld door de notaris bij het ondertekenen van de akte, anders had ik zeker niet getekend. Maar hoe had ik dit kunnen lezen? Dit is slechts een kleine zin in een dossier van enkele honderden pagina’s! »

Michel hoopt dat zijn buurman hem de kamers in kwestie alsnog gratis geeft, anders overweegt hij juridische stappen. Hij vreest namelijk dat hij zijn geld niet kan recupereren bij een verkoop met twee kamers minder.