Laadpalen aan huis: nog enkele drempels!

15/11/2021

De snelle elektrificatie van het wagenpark zal niet zonder slag of stoot gaan. Heel wat experts wijzen op het gebrek aan publieke laadpalen. Wat de laadpalen aan huis betreft, ziet het er niet veel rooskleuriger uit…

Door de beperkte autonomie van elektrische auto’s en de laadtijd van de batterijen is het bijna noodzakelijk om thuis te kunnen laden om de elektrificatie zo aangenaam mogelijk te laten verlopen voor alle gebruikers. Maar voor de installatie van laadpalen aan huis wijst EV België, de sectorfederatie van elektrische mobiliteit, op een zwaar tekort aan personeel!

De elektrificatie van het wagenpark is geen verre toekomstmuziek! In grote lijnen zijn dit de data waarop elektrische auto’s verplicht worden: 2026 voor bedrijfswagens, 2029 voor nieuwe particuliere auto’s in Vlaanderen, 2030 voor alle dieselauto’s in Brussel en 2035 voor alle nieuwe particuliere auto’s in Europa.

10.000 personen gezocht!

In een interview met de krant De Tijd is Jochen De Smet, hoofd van EV België, verheugd door deze vooruitgang, maar hij erkent dat het niet probleemloos zal verlopen: “We hebben met spoed een plan nodig van de Vlaamse overheid zodat we de komende jaren voldoende installateurs hebben.” De vraag naar elektrotechnische ingenieurs of techniekers blijft maar stijgen. “Tegen het einde van het decennium zullen we zo’n 8.000 tot 10.000 extra mensen nodig hebben!” Die constatering is overal in België gelijk…

Installateurs moeten bovendien constant bijgeschoold worden door de ultrasnelle evolutie van de sector. Dat betekent dat er niet enkel gezocht wordt naar pasgediplomeerden, maar ook naar ervaren professionals die mee zijn met de nieuwe trends!

Wil je een laadpaal installeren? Gelukkig kan Jaimy je helpen!

Vul het onderstaande formulier in en wij komen bij je terug!

* Verplichte velden