Wil je perfectie? Dit is de duurste speaker ter wereld!

13/10/2021

Zijn design lijkt misschien niet zo exuberant, maar toch is dit de duurste speaker ter wereld… Heel nieuw is hij niet meer, met ruim 10 jaar op de teller, maar toch werd hij nog steeds niet geëvenaard. … Dit is de Transmission Audio Ultimate, geschat op 1,3 miljoen euro!

Dit audiosysteem, dat net na de crisis van 2008 op de markt kwam, leek aan het economische klimaat te ontsnappen! De Transmission Audio Ultimate werd immers aangekondigd voor 1 miljoen dollar per luidspreker! Reken maar uit wat het kost voor een thuisbioscoop met 5 stuks… Technisch gezien heeft de luidspreker 6 panelen van 2 meter hoog, met 40 subwoofers, 24 woofers en grote tweeters. Reken voor stereogeluid, met twee luidsprekers dus, op een totale lengte van 12 meter!

Ook het vermogen is grof geschut: elke luidspreker wordt geleverd met zijn eigen versterker, samen goed voor een vermogen van 31 kW! De fabrikant belooft een helder geluid dat kan oplopen tot 146 dB. Veel meer dan een vliegtuig bij het opstijgen dus!

Wil je nog beter?

Voor wie niet tevreden is met zo’n installatie, is er iets (bijna) krachtiger: Kipni’s Outer Limits Theater. Dit is een compleet thuisbioscoop, met een prijskaartje van 6 miljoen dollar en bestaande uit een op maat gemaakt 8.8-kanaals KSS audiosysteem. Kippenvel gegarandeerd!