Mila: “Je gelooft nooit waarom het vies rook in mijn badkamer!”

11/10/2021

Al weken lang stinkt het in mijn kamer. Het heeft iets weg van een rijpe kaasgeur. Of een putjesgeur. In elk geval niet leuk, wat het ook is.

Ik slaap op de zolder en in mijn kamer is er een toilet en een open badkamer. Ik was er zeker van dat de stank uit de afvoer kwam. Toen ik met mijn neus boven de afvoer hing, rook ik echter niets meer dan in de rest van de kamer. Maar ik moest iets doen. Dus ging ik eerst op goed geluk producten kopen die me een arm en een been kostten. Dennengeur. Lavendelgeur. Ik nam alles mee. En ik goot het allemaal in de afvoer. Zonder resultaat.

Dus friste ik mijn chemiecursus op!

Misschien zouden grootmoeders middeltjes mijn problemen oplossen. Bicarbonaat. Azijn. Kokend water. Eigenlijk was het leuk om te doen. Ik had het gevoel dat ik naar een vulkaan keek die explodeerde. Schuim. Een kolkende massa. Ik ging met mijn brouwsel naar de zolder en goot het in de afvoer. Maar het werkte niet.

Er waren nachten dat het zo erg rook dat ik er wakker van werd!

Ik moet toegeven dat het me stoorde omdat mijn vriend vaak komt slapen en in plaats van bedwelmd te worden door elkaars geur, stonden we daar gewoon onze neus dicht te houden. Het was met onze liefdevolle nachten in mijn achterhoofd dat ik uiteindelijk besloot vreemd te gaan. Ik zette een diffuser met etherische oliën op zolder. Dennen en lavendel, echt deze keer.

Meer is er niet aan!

Op een avond had ik er zoveel in gedaan dat Jeremy de halve nacht hoestte. We sliepen met de ramen open om te verluchten. We moesten diep onder de dekens kruipen om niet te stikken of dood te vriezen. Maar dat stoorde me niet zo, dat kan je je wel inbeelden. Maar zo kan het niet verder.

Niet genoeg gebruikt!

Ik dacht dat het misschien kwam omdat ik die badkamer niet veel gebruikte dat er nare geurtjes waren. Een afvoer die niet veel gebruikt wordt, stinkt misschien? Wie weet? Dus besloot ik om vaker water, veel water, te laten lopen. Ik wisselde de douche op het gelijkvloers in voor bubbelbaden, gedurende verschillende dagen. En ik dacht er ook aan om daarboven mijn tanden te poetsen.

Wel, geloof het of niet, de afschuwelijke geur is weg! Soms verbaas ik mezelf, echt waar! "Mila de loodgieter, hoe kan ik u helpen?"