Mila: “We waren helemaal enthousiast over dit prachtige terras”

15/09/2021

Laatst had ik afgesproken met een vriendin in een restaurant dat ik niet kende. En ik ontdekte een charmant terras met zeer elegante plantendecoratie.

De muren waren volledig bedekt met klimop en er hingen grote zilveren kaders op gelijkmatige afstand tegen het gebladerte. Groen rond en in de kaders. Bladeren tentoongesteld als een kunstwerk. En eerlijk, het zag er fantastisch uit.

Het geheel werd afgewerkt met metalen en glazen wandlampen tussen het klimop. De peertjes waren goed zichtbaar en het licht reflecteerde op de glazen wanden. Zacht en chic. Gesofisticeerde eenvoud. Of eenvoudig gesofisticeerd.

En bij mij?

Zoals gewoonlijk bedacht ik mij dat ik thuis hetzelfde wil doen. Maar zoals gewoonlijk bedacht ik mij ook dat dat niet hetzelfde effect zou hebben in mijn tuin. De muren van mijn omheining zijn dan wel bedekt met klimop, maar ze zijn niet hoog genoeg. Ik zou dus kleinere kaders moeten hangen en het resultaat zou minder elegant zijn. Kroezeliger. Belachelijker. Een beetje zoals wanneer je oog valt op een outfit in een catalogus, je die bestelt en teleurgesteld voor de spiegel eindigt: de benen van het meisje in het magazine kwamen er mooi in uit, maar op jou lijkt het een patattenzak.

Ik was zo gecharmeerd dat ik er een foto van genomen heb, gewoon voor jullie. Om het aan jullie te tonen. Mijn vriendin lachte ermee: zij had zich ook helemaal opgetut. En ik trok foto’s van klimop in plaats van haar mooie snoetje.

Ik ben romantisch en accepteer dat!

Toegegeven. Niets kan mij meer bekoren dan romantische terrasjes. In het midden van de ruimte stonden drie bomen. Naast elkaar. Een lichtslinger was het koppelteken tussen hen in. Klassiek, maar altijd mooi want elke plek wordt feestelijk gemaakt.

Nu we het over feestjes hebben… Er is iets gebeurd…

Toen we wat aan het praten waren, ging het licht plots uit en kwam een ober met een taart waarop een kaars fonkelde. We hadden recht op een traditioneel verjaardagslied. Het was een super vrolijk moment. We klapten in onze handen, lachten. We waren zo opgewonden over de verjaardag van een onbekende, het bewijs dat we feestjes zo hard missen. En zo is het gebeurd: we gaan een megafuif organiseren om alle Covid-verjaardagen in te halen.

En weet je wat? We hebben besloten dat er klimop zal zijn, omkaderd met zilver, schemerige lampen en een lichtslinger. Yiha!