Reclame tijdens opgenomen programma’s doorspoelen: binnenkort verleden tijd?

13/09/2021

Bij telecomoperator Telenet ben je vanaf nu verplicht reclame te bekijken, ook van opgenomen programma’s. Geen mogeijkheid meer om door te spoelen dus! Maar waarom?

Glenn Carstens

Telecomoperator Telenet is de eerste die dit aankondigt. Volgens Telenet is dit een onvermijdelijke maatregel om lokale tv en Belgische programma’s te blijven financieren. Hetzelfde model wordt online ook al toegepast, zoals op YouTube, waar je verplicht bent enkele seconden naar een reclamespot te kijken voor je het gewenste programma kan bekijken. Sectorexperten gaan nog wat verder en zeggen dat het een noodzaak geworden is tegenover de dominatie van GAFA (Google, Amazon, Facebook en Apple).

Een vals goed idee?

De Belgische consumentenbond Test Aankoop veroordeelt deze nieuwe trend en bestempelt ze al een vals goed idee: “De inkomsten van televisie-uitzenders staan blijkbaar zodanig onder druk dat je binnenkort de reclameblokken in uitstel tv of opgenomen programma’s niet meer kan overslaan of doorspoelen! We zeggen al enkele jaren dat Belgische consumenten vandaag al heel veel betalen voor hun telecomabonnementen, zeker voor tv. In plaats van klanten naar programma’s te lokken, zal dit als direct gevolg hebben dat consumenten zich meer gaan richten naar streamingkanalen met een bijkomend verlies voor de betrokken operatoren.

Concreet zal iedereen die een opname wil opzetten eerst reclame moeten bekijken. Dit nieuwe reclamemodel wordt eerst toegepast door Telenet op klanten die een nieuwe tv-box hebben. Vanaf volgend jaar zullen de andere klanten van Telenet ook getroffen zijn door een automatische update van de decoder. De kans is groot dat de concurrentie (Proximus-Scarlet, Orange en Voo) dit voorbeeld volgt.