Mila: “Ik zou al snel een tweede emmer glitter toegevoegd hebben om er zeker van te zijn dat het schittert!”

28/07/2021

Mijn tante is bezig met haar interieur te vernieuwen. En ze koos ervoor om haar hele salonmuur in glitterverf te schilderen. Hoewel ik de meest kitscherige persoon ter wereld ben, moet ik toegeven dat ik met verstomming geslagen was toen ze het me vertelde.

Het is toch waar. Bij glitter denk je aan roze prinsessenjurken en magische eenhoorns, niet? Het leek me dat, hoewel het misschien zou werken in de slaapkamer van een 5-jarig meisje, het niet zou passen in een woonkamer. En toch, toen ik het resultaat zag, heb ik in mijn handen geklapt.

Ze had besloten de hele muur rond de open haard in glinsterend granaatappelrood te schilderen. En eerlijk gezegd ziet het er geweldig uit. Het zorgt voor een beetje ‘glamour’ en ‘chic’. Je hebt helemaal niet, maar dan ook allesbehalve het gevoel dat je in een potje glinsterende oogschaduw gedoken bent. Het glinsterde, dat wel, en dat was de bedoeling. Maar het glinsterde met echte elegantie. Eigenlijk versterkt het de kamer.

Ze koos voor een nieuwe kant-en-klare glitterverf. Maar ze kon er blijkbaar ook voor kiezen om haar al geschilderde muur met een glinsterende doorzichtige laag te verven. Of zelfs glitters mengen door een blik gewone verf.

Ik denk dat ik liever die optie zou nemen. Het zou me het gevoel gegeven hebben een moderne alchemist te zijn. Een fee die in haar brouwsel roert en er sterren door mengt. Maar ik ken mezelf. Ik zou alles verknoeid hebben, want ik zou zeker niet het geduld gehad hebben om te wachten tot de verf droog was om het resultaat te beoordelen. En ik zou haastig een tweede emmer glitters hebben toegevoegd om er zeker van te zijn dat het zou schitteren. Discotheekgevoel gegarandeerd.

Mijn tante koos ervoor om niets aan deze glittermuur te hangen. En ze heeft gelijk. De muur staat op zichzelf met zijn glinsterende versiering. En ik kan me voorstellen dat het in de winter echt mooi wordt wanneer de vlammen van het open vuur de gouden glinstering van de verf… in de verf zetten.

Ik denk eerlijk gezegd dat in mijn huis deze verfsoort niet zou werken. Mijn huis is niet verfijnd genoeg. Maar hier, in hun altijd perfect opgeruimde en ultra-stijlvolle interieur, voegt het een vleugje lieflijke gekheid toe. En ja, wat "glitter in je leven brengen" is soms essentieel!