Ongewoon: dit huis op een rots is het meest dwaze dat je deze week zal zien!

8/06/2021

Dit is het verhaal van een middeleeuwse legende, recyclage van oude planken en… een paar getalenteerde zwemmers: welkom in het “Drina River House” in Servië!

Het begint allemaal met een middeleeuwse legende: Kraljević Marko, die als een echte held beschouwd wordt, besluit de rivier over te steken. Maar hij vreest voor zijn paard, Šarac. Dus besluit hij een grote steen midden in de Drina rivier te gooien, zodat zijn paard erop kan springen, en vervolgens een tweede sprong te nemen naar de overkant van de rivier. Volgens de legende kun je het spoor van de hoef op de rots zien…

In de vorige eeuw werd deze rots vooral beschouwd als ‘rustplaats’ voor zwemmers die de rivier overstaken. In de zomer van 1968 besloten de broers Mandić er een hut te bouwen met planken die door de rivier zelf werden aangevoerd. De hut bleef niet lang staan, want in de herfst werd ze door de regens van de rots geveegd. Het jaar daarop besloot een groep jongeren een stevigere hut te bouwen, die al snel drukbezocht werd door koppeltjes op zoek naar romantiek… Meerdere malen verwoest (waaronder 7 keer in 2019!), werd de hut steeds weer herbouwd en is het vandaag een van de meest gefotografeerde plekken in Servië!


Terug naar het nieuwsoverzicht