Mila: “Mieren of cellulitis, je moet kiezen!”

7/06/2021

De kelder zit vol mieren. Ze hebben precies iets te vieren, want ze lopen met tientallen en tientallen over mijn parket. Ze swingen, slalommen, lopen in mooie rijen. De gezondheidsmaatregelen zijn duidelijk niet aan hen besteed. Het is een La Boum daarbeneden.

Prabir Kashyap

Ik heb niets tegen hun clandestiene feestje. Ik zou zelfs een discobal willen ophangen, zodat de sfeer er wat meer in komt. Maar om eerlijk te zijn, had ik liever gehad dat ze de kelder van de buren hadden gekozen in plaats van de mijne. Want ze doen verhuizen, dat is niet evident.

Ik wil ze geen pijn doen…

En zeker niet bestrooien met chemische insectenbestrijders of ze vermorzelen met mijn voet. Ik heb altijd een zwak gehad voor deze beestjes en ik zal de tijd nemen om hen zachtjes naar de uitgang te begeleiden. Ik ben dus op zoek naar een natuurlijk, “peace and love” bestrijdingsmiddel.

Het goede nieuws is dat onze kasten blijkbaar vol zitten met hulpstukken. Het gemakkelijkste? Koffiegruis bijhouden en bij de gaatjes waarlangs ze binnenkomen leggen. Tot nu gebruikte is koffiegruis om mijn appelsienenhuid te masseren onder de douche. Maar ik ga mijn billen dus opofferen voor het goede doel. Mieren of cellulitis, ik moet kiezen!

Eierschalen, natriumbicarbonaat, witte azijn, lavendel en citroen zijn ook uitstekende natuurlijke en economische bestrijdingsmiddelen. Net als kruiden, waarvan de pittige en sterke geur mieren afschrikt. Kaneel, kruidnagel, pepermunt, cayennepeper, basilicum en nog zoveel meer!

Een kelder die naar de keuken ruikt

Ik hou wel van het idee om mijn parket te besprenkelen met geurige poedertjes en mijn huis zo te parfumeren. Je krijgt bijna zin om een soepje te koken in een pot en “aan tafel!” te roepen. Misschien is dat wel wat ze willen. Een lekker afscheidsdiner met porselein en een kanten tafelkleed.

Ik geef ze een week om vrolijk en goedgezind weg te gaan. Ze zullen hun feest zonder twijfel elders verderzetten. En als dat niet werkt, heb ik een ander idee. Ik zal stukjes brood met confituur in de kelder van de buren gooien, zodat ze gemotiveerd worden om een andere dansvloer te zoeken. De buurman of een mierenkolonie, ik weet welke vijand ik verkies.


Terug naar het nieuwsoverzicht