TOP 5 van landen met de sterkste stijging van immobiliënprijzen

4/06/2021

Zoals we weten heeft het onroerend goed in België een enorme boost gekregen tijdens de gezondheidscrisis. Is dit een unieke situatie voor ons land? Helemaal niet …

In het jaar voorafgaand aan maart stegen de wereldwijde woningprijzen het meest sinds het vierde kwartaal van 2006, meldt het financiële persbureau Bloomberg. Tijdens de gezondheidscrisis stegen de prijzen van Nieuw-Zeeland tot Canada met gemiddeld 7,3%. Voor België bedroeg de stijging 5,7%.

Bovenaan de lijst staat Turkije, waar de woningprijzen met 32% zijn gestegen. Daarna volgen Nieuw-Zeeland (+22,1%), Luxemburg (+16,6%), Slowakije (+15,5%) en de Verenigde Staten (+13,2%). Dit was de grootste stijging in de VS sinds december 2005. België bezet de 31ste plaats in de ranglijst, met een prijsstijging van 5,7%.

Massale budgettaire en monetaire stimulansen om de economieën te ondersteunen tijdens de pandemie hebben geleid tot een vastgoedboom over de hele wereld.  Deze situatie baart echter ook zorgen voor mogelijke bubbels, en verschillende landen hebben al stappen ondernomen om de markt “af te koelen”.


Terug naar het nieuwsoverzicht