De 4 nieuwste badkamertrends

30/04/2021

Het jaar is bijna halfweg en hier zijn we weer met de nieuwste badkamertrends. Net een nieuwe woning op de kop getikt en is je badkamer aan een renovatie of opfrissing toe? Integreer deze trends en je bent helemaal mee.

Trend 1 l Behangpapier

Behangpapier in een vochtige ruimte? Kan perfect! Behangpapier uit fiberglas kan zonder problemen in je badkamer gebruikt worden en geeft er een heel eigen toets aan. Dit behangpapier is waterbestendig en kan een echte blikvanger vormen. Denk maar aan een leuk floraal thema. Maar ook voor wie het graag wat minimalistischer houdt zijn er opties zat. Met behang kun je alle kanten uit, ook in de badkamer.

Trend 2 l De revival van melkglas

Badkamers worden steeds origineler gedecoreerd en kleur vindt meer en meer zijn weg naar deze ruimte. Ook melkglas kun je vandaag de dag een kleurtje geven wat voor een bijzonder effect zorgt. Cristalmood is bijvoorbeeld zo een nieuw materiaal wat makkelijk te reinigen valt, maar toch een heel eigen toets aan je badkamer geeft. Dit materiaal uit polyester is sterk en in heel wat kleuren verkrijgbaar, terwijl het amper wat weegt.

Trend 3 l Kurk

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Globus Cork (@globuscork)

We worden met zijn allen duurzamer en het milieuvriendelijke kurk heeft dan ook de wind in de zeilen. Dit duurzame, vuur- en slijtvaste materiaal dat zacht aanvoelt wordt in meer en meer badkamers gebruikt en past perfect in de circulaire aanpak. Kurk kan perfect tegen vocht en er is zelfs gerecycleerde kurk verkrijgbaar voor wie nog een stapje verder wil gaan.

Trend 4 l Opvallende kranen

De tijd dat kranen louter functioneel waren ligt al lang achter ons. Tegenwoordig maak je een statement met je kraanwerk. Douchekoppen en kranen vind je in alle mogelijke kleuren en de gekste ontwerpen. Ze onderscheiden je badkamer van een andere en er is keuze zat. Goed zoeken en selectief zijn is dan ook de boodschap.

Zo, je bent weer helemaal mee. Integreer deze trends in je te renoveren badkamer en je zit goed voor de komende jaren.


Terug naar het nieuwsoverzicht