Van dit onwaarschijnlijke tuinaccessoire is er een tekort!

3/05/2021

Tuincentra aan de andere kant van het kanaal weten niet wat hen overkomt. Tuinkabouters zijn er zeldzaam geworden! We leggen uit waarom!

Dorota Dylka

Het is ongetwijfeld een probleem waarvan de Britten nooit verwacht hadden dat ze ermee te maken zouden hebben! Door de pandemie, waardoor handelaars verplicht werden te sluiten en de productie in heel wat sectoren vertraagd werd, en de blokkage van het Suezkanaal eind maart, hebben de tuincentra in het Verenigde Koninkrijk een tekort aan… tuinkabouters!

Een ongezien succes!

Britten houden ervan hun huizen en tuinen te versieren met heel wat accessoires, die niet altijd getuigen van goede smaak, waaronder de onmisbare gekleurde tuinkabouters. De lockdown heeft heel wat mensen aan het tuinieren gezet, maar het aanbod tuinkabouters kon die nieuwe roepingen niet volgen.

Door de maritieme file die vorige maand ontstaan is door de blokkage van het Suezkanaal, moeten heel wat kaboutertjes nog aankomen in Groot-Brittannië.

Plastieken, stenen of keramieken exemplaren, tuinkabouters zijn een zeldzaamheid geworden over het kanaal. Tuin- en doe-het-zelf-zaken zijn dus bezig met Europese en Chinese leveranciers op te bellen om de toevoer zo snel mogelijk te regelen!


Terug naar het nieuwsoverzicht