Mila: “Geen twijfel mogelijk: ik heb echt pech!”

29/04/2021

Toen de werkmannen deze week plots opdaagden, slaakte ik een kreet van blijdschap. Joepie! Ze zouden eindelijk het terras afwerken. Je weet wel, de werken die meer dan 8 maanden geleden startten en binnen de 3 weken gedaan hadden moeten zijn.

De zon scheen en de tegels lagen klaar. Dus vertrok ik naar mijn werk met een hart vol blijdschap. Wanneer ik terug thuis zou komen, zou ik ongetwijfeld echt een betegeld terras hebben. En misschien zou ik er zelfs mijn eerste koffie kunnen drinken, met mijn blote voeten op de zachte tegels.

Euh, heb ik mij te snel laten meeslepen?

Helaas, in mijn leven gaan de dingen vaak niet zoals gepland. En dat is nog een understatement. Ik ben gewend aan zinnen als “het is de eerste keer dat dit gebeurt! “Het is heel zeldzaam hoor!” en “we hebben dit probleem nog nooit gehad”. Ik zou alle fratsen kunnen opnoemen die me al overkomen zijn. Pech: 4 kleine letters, een heel verhaal.

Het is weer zover

Dus ja, toen ik thuiskwam was er nog niets gedaan. Er lagen 5 schamele tegels op de grond. De aannemer deed met zijn hand teken om uit te leggen wat er mis was: tussen de blauwachtige 90×60 en 30×60 tegels liggen 60×60 tegels in een soort vreemd muisgrijs. “Heb je die andere kleur voor die maat van tegels met opzet gekozen?”

Het was maar goed dat ze geen tegels hadden vastgelegd terwijl ik weg was: de grijze tegels waren als lelijke vlekken op de puzzel van imitatie blauwstenen tegels. Zelfs hun oppervlak was anders. Ruw naast zacht. Niet tof. Dus keek ik toe hoe de werkmannen hun spullen inpakten en afdropen om het terras te leggen bij iemand die meer geluk had.

Ik heb echt pech!

Wie had dozen ontvangen met het juiste referentienummer op, maar met de verkeerde tegels erin? Ik dus. Telefoontjes. E-mails. Foto’s. Ik verwachtte me aan een verontschuldiging voor deze verknalde levering die de werken bij mij vertraagde. Niet dus. De tegels die ik had moeten ontvangen, die zijn niet in stock. En ze zullen er pas over 3 weken terug geleverd worden… Pech. Vier letters, maar een hele verhaal, zeg ik je.

En zo zat de dag erop. Een werf die stilligt. Op de betonnen vloer zijn vijf tegels gelegd. En dan nu een pauze. De koffie, met blote voeten op de blauwstenen vloer, het zal niet voor morgen zijn. Het goede nieuws? Het schijnt dat als je in het leven meteen alles hebt, je je snel gaat vervelen! Always look on the bright side of life…


Terug naar het nieuwsoverzicht