4 trends voor in de slaapkamer

15/04/2021

Slaapkamers zijn zuiver functioneel? We dachten het niet! Ook in de slaapkamer komen en gaan er heel wat trends. Wij zetten alvast 4 belangrijke trends op een rijtje. Aan jou om te beslissen of je ermee aan de slag gaat of niet.

Trend 1 l Slaapkamers om in te cocoonen

Onzekere tijden vragen om warmte en zekerheid. Slaapkamers gaan mee in die vibe. Texturen, een stijl die neigt naar de vakantiecottages die we kennen, een vleugje boho chic, gezellige schaduwen en meer: ze zorgen stuk voor stuk voor gezelligheid en geborgenheid. Zo breng je met plezier een hele tijd voor in je slaapkamer en is een geweldige nachtrust quasi een garantie.

Trend 2 l Japandi

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Japandi (@japandi_design)

De mix van Scandinavische en Japanse invloeden? Reken maar dat ook de slaapkamers deze trend volgen. De Scandinavische warmte wordt gecombineerd met het Japanse minimalisme en vormt de perfecte mix voor de slaapkamer. Ga voor minimalistische kleuren, tijdloze materialen en functionele elementen. Alle ballast gaat overboord.

Trend 3 l Tijdloos

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par MiMaMeise ???? (@mimameise)

De moderne slaapkamer is tijdloos en duurzaam. Hout en glas worden gecombineerd met lampen van papier. Maar ook rotan en bamboe veroveren meer en meer slaapkamer en zorgen voor een natuurlijke en warme touch. Ook wat groen doet wonderen en geeft je slaapkamer ook wat extra zuurstof.

Trend 4 l Authentiek vakwerk

Handgemaakte items zijn het helemaal en nee, die hoeven niet perfect te zijn. Authentiek vakmanschap en unieke stukken winnen terrein, al blijft het credo ‘less is more’ gelden. Ga voor items met een verhaal, die jaren meegaan en met een minimale ecologische voetafdruk. Denk maar aan mondgeblazen vazen, maatwerk in hout, rotan en ruwe eiken materialen.


Terug naar het nieuwsoverzicht