Dit is de gemiddelde prijs van een huis in België

2/04/2021

De laatste Notarisbarometer heeft verrassende resultaten, zeker wat betreft de vastgoedactiviteiten in deze Covid-periode.

De vastgoedmarkt is erg actief in het Noorden en het Zuiden en ziet ook prijsstijgingen, al zijn die minder hoog dan vorig jaar. De gemiddelde prijs van een huis in België bedraagt 281.705 euro, een stijging van 1,7% of 1,5% als we rekening houden met de inflatie.

Per regio?

We constateren een lichte daling van de gemiddelde prijs van een woning in Brussel en een stagnatie van de gemiddelde prijs in Wallonië [t.o.v. een stijging van 2,5% in Vlaanderen, nvdr], maar dat betekent niet noodzakelijk dat de waarde van de panden daalt, integendeel zelfs! De verklaring ligt vooral in het type verkochte huizen. We zien dat huizen aan zeer goee prijzen worden verkocht. Het aanbod is vrij laag op dit moment. Zodra een gewild huis (goede geografische ligging, goede staat, grote tuin, …) op de markt verschijnt, zijn er heel wat geïnteresseerde klanten die snel een bod doen, zeer regelmatig zelfs boven de vraagprijs”, analyseert notaris Renaud Grégoire.


Terug naar het nieuwsoverzicht