Het perfecte boho interieur in 6 stappen

22/02/2021

Akkoord, het is koud maar verlangen naar de zomer kunnen we wel. Een boho interieur is dan een goede optie om die warmte in huis te brengen. Mag het allemaal wat uitbundiger in je interieur, dan breng je met de volgende tips alvast sfeer en warmte.

Werk met textuur

Wie boho zegt, zegt textuur. Elke ruimte moet relaxed ogen en met texturen speel je dat klaar. Vergeet ‘less is more’ en ga voor veel. Tapijtjes aan de muur, laagjes, wisselende patronen en leuke kleurtjes kunnen elkaar perfect afwisselen. Geen angst: overdrijven is in principe onmogelijk.

Lage zeteltjes en zitbanken

Lage zetels en zitbanken nodigen uit tot relaxen en passen dan ook perfect in een boho interieur. Lederen poefjes, lage fluwelen zitbanken, bean bags en koffietafeltjes: laat je maar eens gaan, maar houd het laag. En ook hier komen levendige kleuren weer van pas.

Houd het licht

Donkere tinten passen simpelweg niet bij de boho stijl. Blankhout, wit en lichte tinten zijn nodig om deze sfeer neer te zetten. Zij vormen je blanco canvas om je creativiteit op los te laten en met kleuren en texturen aan de slag te gaan.

Planten

Planten zorgen voor net die vibe die je nodig hebt. Een cactus mag niet ontbreken. Handgemaakte rieten bloempotten verdienen de voorkeur op andere exemplaren.

Werk met veel sfeerlicht

Vermijd één centrale lichtbron, maar ga voor meerdere lichtbronnen. Gezellige lichtjes, kandelaars en lampen zijn een must.

Heel veel tapijt

Van oude Marokkaanse tapijten tot vintage tapijten en alles daartussen: je kunt nooit voldoende tapijten hebben. Zij zorgen voor een eclectische en gipsy look.


Terug naar het nieuwsoverzicht