Mila: “Mijn onwaarschijnlijke zoektocht naar LED-strips”

18/02/2021

Enkele weken geleden vroeg mijn dochter om LED-strips voor haar te vinden. Ze wil die in haar kamer langsheen de meubels kleven, om zo te zorgen voor een ‘funky’ verlichting. Al haar vriendinnen hebben het, en zij moet het dus ook hebben! Toegewijde moeder die ik ben, begon ik dus aan een zoektocht naar deze lichtgevende strips.

En al heel snel werd het moeilijk. Blijkbaar waren alle moeders van vriendinnen me voor in de winkels. Ik ben overal geweest waar ik er dacht te zullen vinden, en verschillende keren stond ik voor lege rekken. Ik heb zelfs een half uur gewacht bij een mannetje in de Brico die ervan overtuigd was dat er op de nog uit te pakken palletten te vinden zouden zijn. Ik heb dozen en dozen zien voorbij komen om hem vervolgens de schouders te zien ophalen. Weg vreugde.

Plan B

Ik denk dat ik een tiental winkels gedaan heb: het gebrek aan stock leek algemeen. Ik heb alle winkels in de buurt afgeschuimd. Het werd een obsessie voor mij. Uiteindelijk heb ik mijn heil gezocht op het internet, maar wekenlange wachttijden of te hoge leveringskosten schrikten me af. Er bleef nog één oplossing over: LED-strips vinden op tweedehandssites.

Maar in welk verhaal ben ik terechtgekomen?

Ik ga niet liegen: de mensen die er verkochten, verkochten niet zomaar één exemplaar. En ze verkochten hun waar aan 3x minder dan in de winkel. Het was louche. Ik zou zelfs zeggen: zeer louche. Maar het zij zo. Ik heb er één gecontacteerd die zelfs gratis levering aanbood. Hij kwam nog de dag zelf, met de brommer. Een zwarte motorfietshelm, een legervest, handen als die van een moordenaar.

Ik had de indruk in een film mee te spelen toen ik hem mijn geldbiljetten aanreikte. Je weet wel, op het moment dat de politiewagen aangescheurd komt, met loeiende sirenes, en ons vervolgens toeroept om de handen achter het hoofd te houden. Illegale handel. Maar dat gebeurde niet. En de man vertrok even snel als hij gekomen was. Oef.

Overwinning!

Eindelijk had ik 8 meter LED-strip in mijn handen! Ik was de beste mama ter wereld! Toen mijn dochter in de auto stapte, toonde ik haar het cadeau. Tadaaam! Vreugdedansje en een regen van kusjes. Ze had haar boekentas nog niet in het salon gezet, of ze had de fameuze lichtjesrol al uitgepakt om hem te testen.

De vreugde was helaas van korte duur…

Hoewel de afstandsbediening een keuze bood uit twaalf knoppen met verschillende kleuren, was de realiteit heel anders. Er was keuze uit blauw, groen en rood. Ik mocht overal op drukken, er waren geen andere mogelijkheden. Zeg maar dag tegen het roze en paars waar mijn prinses van droomde.

Alles voor niks…

Ik heb het haar zo goed mogelijk proberen te verkopen. “Blauw, wat een geluk! De kleur van de hemel. Groen, schitterend! De kleur van de hoop! Rood, nog beter, de kleur van de liefde!” Maar ik denk dat ik een slechte verkoopster van dromen moet zijn, want het werkte niet. Ik was een beetje van slag toen mijn dochter plots riep: “Als je de kleuren zo mooi vindt, mama, dan krijg je de strip van mij! Hij is voor jou!” Echt. En dan te bedenken dat ik de gevangenis riskeerde om haar een plezier te doen. Tja. Maak kinderen, zeggen ze dan!


Terug naar het nieuwsoverzicht