Coronavirus: Dit zijn de nieuwe wensen van kopers!

18/02/2021

De gezondheidscrisis die de hele wereld in zijn greep heeft, zorgt voor nieuwe trends en onuitgegeven leefgewoontes. De explosie van het thuiswerken is er één van, wat niet zonder gevolgen is voor de residentiële vastgoedmarkt.

Nick Morrison

Zo zien we de aanwezigheid van een bureau, of toch minstens een ‘bureauhoek’ als een eis die vaker op het verlanglijstje staat van toekomstige kopers. Emmanuel Deboulle, van het ERA vastgoednetwerk, legt uit aan onze collega’s van de Franstalige krant Le Soir “dat het niet noodzakelijk gaat over een aparte ruimte, of een groot bureau. Zelfs een inkomhal waarin de mogelijkheid bestaat om een kleine bureauruimte in te richten, is iets wat echt belangrijk wordt.”

“Omdat mensen soms met drie of vier in een appartement van 80 vierkante meter werken. Het is dus een pluspunt om vandaag een appartement kunnen aanbieden waar die mogelijkheid bestaat.” Deze nieuwe ruimte zal het einde van de lockdown zonder twijfel overleven, simpelweg omdat thuiswerken, ook al zal het waarschijnlijk minder uitgebreid zijn dan nu, zeker zal blijven bestaan, net als de zaken die eruit voortvloeien. “Volgens mij zullen architecten in de toekomst anders te werk moeten gaan en deze ruimte systematischer voorzien,” besluit de vastgoedmakelaar uit Koekelberg.


Terug naar het nieuwsoverzicht