6 tegeltrends die scoren in 2021

7/01/2021

Je badkamer of keuken voorzien van nieuwe tegels? Ook tegels zijn onderhevig aan trends. Die van 2021 kennen? Wij geven je alvast de belangrijkste tegeltrends mee. Ideaal om rekening mee te houden bij je badkamer- of keukenrenovatie.

Trend 1 l Grenzeloos grijs

Grijs is in 2021 weer helemaal in. Denk maar aan een cementlook die je keuken of badkamer een industriële uitstraling geeft. Deze uitstraling is eigenlijk nooit echt weggeweest, maar komt in 2021 meer voor dan anders. Ook tegels met cementlook zijn populair en net iets makkelijker en voordeliger te plaatsen. Ga voor zo groot mogelijke tegels voor een optimaal effect.

Trend 2 l Een spa in huis

De gemiddelde badkamer krijgt steeds meer de uitstraling van een heuse wellness en spa. Groen, natuurlijke materialen, een vrijstaand bad en een grote inloopdouche: stuk voor stuk eigenschappen die in dit plaatje passen. Granieten tegels, imperfecte tegels van ruwe materialen of onbewerkt hout vinden in 2021 steeds meer hun weg naar je badkamer.

Trend 3 l Kalmerende en natuurlijke tinten

De wereld draait al snel genoeg, thuis willen we tot rust komen en ja, daar dragen ook je tegels toe bij. Taupe, beige, grijs en zand zijn maar enkele kleuren die we in steeds meer badkamers spotten. Pastelkleuren, lichte tinten blauw en zacht roze komen dan weer perfect tot hun recht in de keuken. Deze tinten komen in steeds meer tegels terug.

Trend 4 l Donkere keukens

Zwart is al langer een trend in de keuken, maar waar dit voornamelijk in de meubels en toestellen tot uiting kwam, gaan nu ook de tinten van de tegels mee in het verhaal. Zwart, grijs of donkerbruin en materialen als graniet en donker marmer geven sfeer en uitstraling aan de keuken.

Trend 5 l Focus op groen

Het groen naar binnen halen? Dat kan ook met je tegels. Planten, bloemen of zelfs bossen: we zien ze terug komen in het tegeldesign. Zeker als we met zijn allen meer binnen zitten is groen in huis halen goed voor je welzijn en zelfs mentale gezondheid. Door nieuwe printtechnieken zijn deze tegels trouwens realistischer dan ooit.

Trend 6 l Zelfreinigende oppervlakken

Hygiëne en desinfectie zijn niet meer weg te denken, ook thuis niet. Enter de zelfreinigende tegels. We gaan je de uitleg besparen, maar nieuwe technologie zorgt ervoor dat tegels zichzelf kunnen desinfecteren


Terug naar het nieuwsoverzicht