6 redenen die ervoor zorgen dat Belgische jongeren kleiner kopen!

14/12/2020

Heel wat Belgen dromen van een ruime woonst, een grote tuin en plaats voor twee wagens voor de deur. Toch heeft klein wonen heel wat voordelen. Wij zetten alvast enkele overtuigende argumenten op een rijtje om voor een kleine(re) woning te kiezen.

Veel minder onderhoud

Wees maar zeker dat je heel wat tijd wint. Een kleine woning onderhouden, opruimen en poetsen duurt immers een stuk minder lang. Zo houd je heel wat tijd over om te ontspannen en te genieten.

Investeren in kwalitatieve materialen

Omdat een kleine woning minder kost in aankoop, houd je nog budget over om te investeren in kwalitatieve materialen. Zo permitteer je je vaak zonder probleem die luxueuze inloopdouche, een prachtige sofa of het geluidssysteem van je dromen. Bovendien gaan kwalitatieve spullen vaak ook langer mee, waardoor je er ook op langere termijn op vooruit gaat.

Meer geld opzij zetten

Het is makkelijker om een appeltje voor de dorst op tijd te zetten in een kleine woning, dan in een grote. Sparen gaat een stuk vlotter omdat je met minder kosten wordt geconfronteerd. Je lening is vaak goedkoper, je energiefactuur lager en ga zo maar door. Zo blijft er meer budget over om van te leven en/of opzij te zetten.

Minder materiaal, minder zorgen

Gezien de beperkte oppervlakte is er simpelweg minder ruimte voor extra spullen, rommel en niet-essentiële zaken. Als vanzelf ga je minder kopen en vaker spullen weg doen. Minder stress is een logisch gevolg.

Ecologischer

Het spreekt voor zich dat je ecologische voetafdruk kleiner is, als je minder ruim woont. Gezien de problematiek rond het milieu en de opwarming van de aarde, is het sowieso verstandig om met zijn allen wat kleiner te gaan wonen.

Meer op pad

Een kleinere woning zorgt er vaak voor dat je meer tijd spendeert buiten je woning. Je zit vaker in het park want je hebt geen tuin en bij een zonnestraal ben je vaak niet meer te houden. Je komt veel meer buiten en vaak is dat socialer én gezonder.