Mila op haar werf: “Een beetje zachtheid in deze brute wereld!”

19/11/2020

Elke ochtend, en dat al sinds enkele weken, zie ik de werkmannen in actie komen op mijn werf. Ik zeg dat graag, “mijn werf”.

Ik ben de ploegbaas die zijn piramides gebouwd ziet worden. Ik ben de aannemer die zijn kasteel uit de grond ziet rijzen. Nu ja, ik overdrijf een beetje. De waarheid is, dat ik heel discreet ben als ploegbaas. Ik zwaai gewoon wat en serveer koffie voordat ik de troepen vanuit mijn raam observeer.

Op die manier kreeg ik gisteren de kans om iets grappigs te zien…

Op het terras in renovatie zag ik drie mooie make-up kwasten. Je weet wel, die met de hoogste dichtheid van haren die samen een zachte, ronde bol vormen. Poederborstels! Ze worden gebruikt om blush aan te brengen en met enkele brede bewegingen het gezicht te doen stralen. Wat deed dit materiaal in hun gereedschapskist?

Ik kreeg al snel een antwoord….

Ik zag de arbeiders knielen op de betonvloer om de voegen van de gevel te reinigen met de borstels. Voorzichtig wreven ze met de borstels tussen de dekvloer en het gerenoveerde gedeelte van de muur. Ik had nooit gedacht dat ik zo’n klein borsteltje zou zien op een werf. Als een moment van elegantie! Als een stilstaand moment! Een bezem voor Lilliputters en ballet van zijdeachtige haren.

Geef toe. Dit soort dingen roept ook zachtheid en verfijning op. Tussen de lijmpistolen en emmers vol betonresten was het grappig om een schoonheidsaccessoire te vinden.

Eerder blues dan blush

Ze verwijderden zoveel mogelijk vuil met hun grote borstels, waarvan de haren werden verbrijzeld om het vuil vast te houden. Ingenieus. Ik vond dat die arme borstels niet veel geluk hadden gehad in het leven. Ze zijn ontworpen om hun dagen in alle gelukzaligheid te slijten in een mooie make-up tas met pailletten en om te bleke wangen te kleuren, maar moeten uiteindelijk stof gaan eten in de kou. Dus, zelfs als je een kwast bent, kan je geluk hebben of niet. Het lot!

“Ik heb je begrepen”

Het doel? Zoveel mogelijk schoonmaken alvorens een streep silicone aan te brengen tussen de dekvloer en de muur, om te voorkomen dat vocht uit de vloer opstijgt en aan de gevel vreet. De projectmanager in mij was tevreden. Ik heb zelfs één of twee dingen van hun uitleg begrepen, dat betekent al veel! Bovendien vond ik het voor één keer leuk dat ze het zware geschut niet boven haalden om te werken. Die zachtheid in de vroege ochtend gaf me een goed gevoel. Of hoe zelfs een eenvoudige penseelstreek ook tot geluk leiden.


Terug naar het nieuwsoverzicht