Te koop: Een huis dat 130 jaar geleden in een enorm schandaal verwikkeld was!

17/11/2020

2 miljoen euro: dat is de vraagprijs voor dit huis in Londen waar één van de grootste ‘society-schandalen’ van het einde van de 19de eeuw plaatsvond…

Arthur Rimbaud en Paul Verlaine, twee extreem getalenteerde Franse poëten woonden in 1873 meerdere maanden in dit huis. Gelegen in de wijk Camden, in het Noorden van de Britse hoofdstad, was dit huis het toneel voor een passie die destijds voor een schandaal zorgde: twee mannelijke legendes van de Franse poëzie uit de XIXde eeuw, samen onder één dak om hun liefde te beleven!

De relatie was echter nogal stormachtig en het is in dit huis dat de twee minnaars met elkaar braken nadat Verlaine Rimbaud geslagen zou hebben met een vis! Hun liefdesverhaal werd verfilmd in ‘Total Eclipse’ (1995), met Leonardo Di Caprio in de rol van Rimbaud, en Verlaine die gespeeld werd door David Thewlis.

Het huis is op de markt voor 1,75 miljoen Britse Pond (ongeveer twee miljoen euro), terwijl zijn huidige eigenaar, Michael Corby, een project ondersteunde om er een ‘huis van de poëzie’ van te maken dat open zou zijn voor bezoekers en organisatoren van culturele evenementen. “Het is echt jammer. We hopen echt dat Mr. Corby van gedacht veranderd,” verklaarde Graham Henderson (algemeen directeur van de Fondation Rimbaud et Verlaine) aan het Franse persbureau AFP, en benadrukte dat er een oplossing gezocht werd.

Het huis werd volgens de vastgoedadvertentiesite RightMove op de markt gebracht in oktober, maar de beschrijving bevat geen verwijzing naar de identiteit van de vroegere bewoners.


Terug naar het nieuwsoverzicht