Japandi: 5 stijlen die bij ons hun opwachting maken!

12/11/2020

Japans design is al langer populair. Al een heel tijdje worden de oosterse invloeden van deze stijl trouwens gecombineerd met trends uit Scandinavië.

Zo kom je uiteindelijk uit bij een trend die ook wel Japandi wordt genoemd. Wij zetten alvast 5 belangrijke termen uit deze stroming op een rijtje, zodat je er als trendsetter op kan inspelen.

1. Kanso

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Zen Living Group (@zenlivinggroup) le

Eigenlijk de Japanse tegenhanger van Feng Shui, bij ons beter bekend. Ook hier gaan we uit van energiestromen in kamers en hoe we deze in balans kunnen brengen. Bovendien slaat het woord Kanso ook op esthetisch minimalisme: zo weinig mogelijk in de ruimte, zodat je enkel het essentiële overhoudt. Hoe meer objecten, hoe moeilijker de energie vrij kan stromen.

2. Noguchi lampen

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Ben Kocinski (@benfrommn) le

Deze lampen gemaakt van rijstpapier veroveren al langer onze woningen. Nu heeft zelfs IKEA ze in het aanbod, maar van origine zijn deze afkomstig uit Japan. Ze bestaan als het goed is uit een bamboe frame en handgemaakt papier. Ze zijn er in alle mogelijke maten en vormen, al kan de kwaliteit danig verschillen. Je vindt ongetwijfeld een exemplaar dat perfect in je interieur past.

3. Ofuro baden

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Sol & Ar Lagoa Santa (@solearlagoasanta) le

Deze Japanse houten badkuipen die smal en diep zijn, worden immens populair. Ze zijn strak vormgegeven en doen het dan ook uitstekend in een modern interieur. Voor Japanners is baden een spiritueel ritueel en daar speelt dit bad op in. Deze baden zijn smaller en dieper dan we gewend zijn en vaak voorzien van een bankje waar je op kunt zitten. Dit bad kan ook perfect buiten!

4. Yakisugi hout

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Bird & Branch London (@birdandbranch_turnery_co) le

Dit is een typische manier om hout te behandelen. De buitenkant wordt hierbij geschroeid aan een warme vlam. Traditioneel werd dit gedaan bij Japans cederhout om het zo duurzamer te maken op een natuurlijke manier. De donkere kleur zorgt voor een bijzonder effect dat het goed doet in menig huiskamer.

5. Kintsugi en Raku keramiek

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Primitif- studio de céramique (@studioprimitif) le

Kintsugi speelt in op de trend van gebroken keramiek en imperfectie. Scheuren maken deze items net waardevoller. Het wijst op een rijke historie en authenticiteit. Raku verwijst dan weer naar een techniek uit de pottenbakkerij. Vaak zie je dit terug in de theekommen.


Terug naar het nieuwsoverzicht