Corsica: Hij bouwt 2 prachtige villa’s en moet… 1 miljoen euro boete betalen!

16/10/2020

Het is een zaak die heel wat ophef veroorzaakt in Corsica: Pierre Ferracci, een rijke Franse zakenman, heeft twee somptueuze villas laten bouwen op een adembenemende locatie in Zuid-Corsica. Maar niet alles liep zoals gepland, schrijft de Franse krant Le Figaro.

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par corsicatours (@corsicatours) le

Het probleem is dat de zakenman de oorspronkelijke bouwvergunning aangepast heeft. De straf was snel bepaald: één miljoen euro boete! Een aanzienlijk bedrag, maar het is maar de helft van de totale bouwkost van het project. Natuurverenigingen lieten snel van zich horen en eisten de afbraak van de twee villa’s, kwestie van het strand van Rondinara, “het mooiste van Europa” volgens het toerismebureau in Bonifacio, in zijn natuurlijke staat te herstellen! Het Hof van Beroep verwierp die eis, maar stelt wel dat de boete wel degelijk betaald moet worden.

Pierre Ferracci, die al het mikpunt was van een aanslag, legt uit dat de villa’s nu beter geïntegreerd zijn in de omgeving. Natuurbewegingen vrezen dan weer dat deze beslissing de deur op een kier zet voor vastgoedinbreuken die schade toebrengen aan de Corsicaanse natuur.


Terug naar het nieuwsoverzicht