Een alleenstaande en werkloze moeder, opgelicht voor 18.000 euro!

Een aannemer met weinig scrupules heeft Rebecca Van Weymers, een alleenstaande moeder die alleen woont met haar dochter, ongeveer 18.000 euro doen verliezen, schrijft de krant La Meuse!

In maart dit jaar kon Rebecca een huis kopen in Dison, ten noorden van Verviers. De werkloze moeder moest er heel wat voor opofferen, temeer daar het huis aan een grondige renovatie toe was. Rebecca gaat daarom een sociale lening aan om de werken te kunnen uitvoeren en neemt een zelfstandig Luiks aannemer onder de arm. 

Van bij het begin van de werken stapelen de problemen zich op: ze heeft twijfels over de kwaliteit van het werk, die bevestigd worden door een derde. Maar de aannemer werkt voort en zegt dat het dakframe vervangen moet worden, wat extra kosten met zich meebrengt: “Vanaf toen voelde ik dat er echt een groot probleem was.”

Lekken in het dak!

De aannemer komt verschillende keren afspraken niet na terwijl het dak open ligt en het regent! Wanneer ze het klungelige werk van de aannemer vaststelt, confronteert een vriend van Rebecca hem met zijn werk: “Nadat hij rechtuit ontkende en mijn vriend bedreigde, heeft hij nooit meer een teken van leven gegeven. Ondertussen ben ik 18.000 euro kwijt aan dit verhaal en heb ik vandaag niks meer. Ik ben verplicht om een belangrijke operatie aan mijn rug uit te stellen omdat ik geen geld heb.”

Bedrog en valsheid in geschrifte!

De aannemer is ervandoor met het geld, werkte het dak nooit af en maakte een zootje van de rest van het werk: een omgekeerd geplaatste Velux, lekken, nagels die uit het dak komen… de werf is een nachtmerrie. Bovendien maakte de aannemer gebruik van de identiteit van een andere professional om zijn offerte te maken. Rebecca riep uiteraard de hulp van een advocaat in. Ze raadpleegde ook de sociale media met als gevolg een grote golf van solidariteit, wat haar hoop geeft voor het vervolg. 

Opgepast voor fraude

Dit soort oplichting is schering en inslag volgens de vrouw uit Dison. “Mensen uit Doornik hebben mij gecontacteerd om me te zeggen dat ze ook het slachtoffer waren van gelijkaardige praktijken als die waarmee ik te maken gehad heb. Ik wil mensen daarom oproepen om op hun hoede te zijn, want het gebeurt niet alleen met anderen…”


Terug naar het nieuwsoverzicht