Mila: “Dit mysterieuze geluid komt elke avond terug en ik word er gek van! Kan u mij helpen?”

8/10/2020

Op dit ogenblik gebeurt er iets heel raar thuis. Bijna elke avond, en alleen ‘s avonds, horen we telkens hetzelfde mysterieuze geluid. Een dof geluid, in twee tijden.

Wanneer het te horen is, zetten we het geluid van de televisie af om het beter te kunnen horen en zo eindelijk dit mysterie te kunnen ontrafelen. Maar helaas, we hebben de zaak nog niet kunnen oplossen. Op sommige avonden is het meerdere keren te horen, kortbij. Andere avonden dan weer maar één keer. We zijn ervan overtuigd dat het uit de grond komt. Het is moeilijk om het u uit te leggen natuurlijk, maar wanneer we op de grond zitten, merken we echt een ‘resonantie’. Een vibratie gedurende twee seconden. Alsof er een metro voorbij komt onder onze voeten.

De verwarming?

Ik moet u vertellen dat er niks is onder het huis. Om te beginnen al geen metro. En zelfs geen kelder. Niks. Niks dan aarde. Mijn man kwam snel af met de hypothese dat het de verwarmingsbuizen zouden kunnen zijn die er voorbij komen, in de chape van het salon. Hij dacht dat het geluid gelinkt zou kunnen zijn aan de verwarmingsketel die we terug in gebruik genomen hebben om ‘s avonds het huis wat op te warmen.

Groot mysterie…

We hebben dus de thermostaat hoger gezet om het te testen. Ik bleef in het salon en hij trok naar de bijbouw vlak naast het huis, waar de stookketel staat. Zo hebben we een tijd gewacht. Ik onder mijn plaid, lekker warm in de zetel, hij op wacht in de kou, voor een stille verwarmingsketel. Sommige onderzoeken zijn nu eenmaal makkelijker voor de ene detective dan voor de andere. Helaas hebben we geen geluid meer gehoord en is mijn man onverricht ter zake teruggekomen.

Mijn zoon, het genie!

Mijn zoon dacht dat het geluid misschien van de straat kwam. En van het gietijzeren putdeksel. De auto’s die over het deksel rijden, zouden dit gedempte en snelle geluid perfect kunnen veroorzaken. Ik klapte in mijn handen: ik had een genie op de wereld gezet. Maar we moesten al snel toegeven dat dit niet mogelijk was. Waarom hadden we het geluid dan nooit eerder gehoord? Het putdeksel heeft er altijd al gelegen. Hypothese afgevoerd!

Ik geef het toe, ik ben er niet gerust in…

Soms denk ik dat alles gaat ontploffen. U kent mijn voorliefde voor dramatische situaties. Maar neen, tot nu toe staat het huis er nog. Ik zou een expert laten komen. Maar een expert in wat? En om hem wat te zeggen? Met het geluk dat ik heb, zou er net op de avond dat ik hem laat komen absoluut niets gebeuren. Te bizar.

Zombies in de ondergrond?

Ik hoop alleen maar dat er geen halfdoden vastzitten onder het huis. En dat ze zich niet traag maar zeker klaar maken voor Halloween. Weet u, ik ben één van die mensen die niet naar een horrorfilm kan kijken omdat ik geneigd ben te geloven dat het verhaal verder gaat eens de film afgelopen is. De monsters en andere moordenaars zijn er, verscholen onder mijn bed en ik durf zelfs niet meer ademen uit schrik dat ze mij vinden. Je hebt verbeeldingskracht of je hebt het niet. Dus wanneer ik ‘s avonds alleen thuis ben en het geluid te horen is, is de angst die ik mij op de nek haal onbeschrijflijk. Dat het mysterie maar snel opgelost raakt!


Terug naar het nieuwsoverzicht