Dit materiaal is de ergste vijand van het coronavirus en het is helemaal terug!

5/10/2020

Alomtegenwoordig in onze huizen maar meestal onzichtbaar, bijvoorbeeld in elektrische bekabeling, maakt koper zijn grote herintrede in de wereld van de interieurdecoratie, meer bepaald in het hedendaagse design. Er werd op Europees niveau zelfs een informatiecampagne gelanceerd, getiteld “Mijn huis verdient koper”!

Licht, makkelijk te verwerken, esthetisch en zeer duurzaam, koper is op ontelbare manieren toepasbaar bij decoratie. Het kleurenpalet gaat van chocoladebruin tot groeiend rood, wat koper potentieel geeft op decoratievlak. Het uitzicht kan ook variëren, gaande van glimmend gepolijst messing tot bruut metaal met een industriële look, maar ook licht gepatineerd en aangetast. Koper past zich dus aan zo goed als elk interieur aan!

Maar dit half-edele metaal heeft een eigenschap die velen niet kennen: het is antibacterieel. Voor objecten die we dagelijks aanraken zijn koper en zijn legeringen dan ook een bondgenoot. Of het nu gaat om kranen, een leuning, een klink of een lichtschakelaar, koper elimineert alle bacteriën op zijn oppervlak op korte tijd! Tien minuten zijn genoeg voor koper om elk spoor van bacteriën op zijn oppervlak te wissen! En onbekende eigenschap die elk risico op overdracht van microben in uw huis kan voorkomen.


Terug naar het nieuwsoverzicht