5 Patronen die 2021 veroveren!

30/09/2020

Ben je helemaal wild van motieven en patronen in je interieur en kun je geen stofje in huis halen zonder een leuk patroontje, dan is dit artikel voor jou. Met de onderstaande trends in je interieur en meubels ben je volgend jaar helemaal mee.

1. Ga voor meer

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Design Interior Homes Magazine (@design_interior_homes) le

In 2021 ga je niet voor minimalisme, nee op het vlak van patronen mag het er stevig over gaan. Druk is nog zacht uitgedrukt. Lagen, kleuren, figuren: ze mogen allemaal overvloedig terugkomen in je interieur. Springende zebra’s of meer abstracte patronen: de keuze is aan jou. Kijk je een beetje op tegen de overvloed, begin dan met kleine accessoires zoals kussens. Zo kan je er langzaam aan wennen om vervolgens eventueel de hele ruimte een make-over te geven.

2. Grootmoeders tijd

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Renovating the Pink House (@renovatingthepinkhouse) le

De motiefjes bij je grootmoeder nog meegemaakt? Tijd om er naar terug te grijpen! Patronen uit de Victoriaanse tijd met overvloedige bloemen maken hun comeback. Een trend die in de jaren ‘60 en ‘80 ook al eens een revival kende. Wie weet heb je nog een paar rollen behangpapier liggen … Na je doortocht lijkt je kamer misschien wel op een klassieke Engelse bloementuin, maar laat dat nu exact de bedoeling zijn.

3. Trek de natuur in

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par H o m e b y M a f ☁️ (@homebymaf_) le

De natuur naar binnen brengen is geen nieuwe trend, en deze zet zit ook volgend jaar door. Een print met een bananenblad of met bloemen: de ontelbare opties liggen open, zolang het maar natuur uitstraalt. Houd je het liever toch een tikkeltje soberder, maar wil je toch die natuurlijke, aardse touch? Met beige linnen kun je alle kanten uit en het is minder overheersend dan sommige prints. Uiteraard is ook de combinatie met een bloemenprint perfect mogelijk.

4. Een vleugje pastel

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par My Victorian House Love (@myvictorianhouselove) le

Roze, groen, blauw of geel: als het maar pastel is. Ga niet voor al te fris pastel, op het snoeperige af, maar kies voor wat weggedeemsterde tinten die niet al te fel binnenkomen. Het mag lijken of dat likje verf er al jaren zit.

5. Doe je eigen ding

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par myowninteriorbysam (@myowninteriorbysam) le

Trends zijn leuk, maar in deze tijden draait het soms net om je daar geen barst van aan te trekken en eigenzinnig je ding te doen. Zie je het dus helemaal anders: feel free. Jouw interieur moet simpelweg een genot zijn om in te leven en hoe je dat klaarspeelt, dat bepaal je helemaal zelf!


Terug naar het nieuwsoverzicht