Dit meubel kan je voortaan overal in huis kwijt!

2/10/2020

Neen, de inkomhal is niet het enige speelterrein van de console. Het meubel vindt voortaan een plaatsje in elke kamer van je huis. Hoewel het oorspronkelijk ontstond als simpel bijzetmeubel, kan het vandaag de dag polyvalent zijn en designallures hebben.

De console kan zeer veelzijdigheid zijn, bijvoorbeeld als kaptafel, bureau of nog als kleine multifunctionele tafel. Hij kan verrassen en opduiken waar je hem niet echt verwacht. Onverwachte toepassingen die het mogelijk maken om hem op verschillende manieren te gebruiken, van de kelder tot de zolder. De laatste jaren is het zelfs een meubel geworden waar je alles in kwijt kan, dankzij het toevoegen van lades en kleine opbergruimtes.

Klein maar praktisch

Of het nu strak, geometrisch, klassiek of grafisch is, de console weet voornamelijk te verleiden door zijn compactheid. In de afgelopen tien jaar zijn hedendaagse versies populair geworden dankzij een Scandinavische of industriële uitstraling. Je kan ook kiezen voor een tweedehands model van op een rommelmarkt dat je een nieuwe look geeft met houtolie of door het in een kleur te lakken.

Met uitzondering van de kaptafel kunnen we u alleen maar aanraden om de console niet te combineren met een spiegel, vooral in een inkomhal. De huidige trend is de combinatie met een schilderij of originele foto boven de console of zelfs erop.

Fans van minimalisme zullen hun geërfde of op de rommelmarkt gevonden console voor een in pasteltinten geschilderde muur zetten. Een te vermijden toonbeeld van foute smaak? Een volledig glazen console, die is vandaag een complete ‘has-been’ geworden!

Kleed hem aan!

Om je console tot leven te brengen, kies je een mooie lamp die je aan één uiteinde plaatst. Een andere mogelijkheid: een hanglamp met gouden kabel waarvan het licht de lijnen van het meubilair discreet zal accentueren dankzij een gloeilamp met beperkte wattage. Je kan de console ook versieren met een paar boeken of tijdschriften, of enkele originele hebbedingetjes.

Wat de kleuren betreft, heb je carte blanche! De compactheid van het meubel maakt het mogelijk om het te gebruiken als een kleurbrenger in een ruimte. Of je console nu in koningsblauw, kuikengeel of ebbenzwart is, hij vindt makkelijk een plaatsje in je huis!


Terug naar het nieuwsoverzicht