Kinfolk: een Amish-trend die nu ook bij ons in is. Ja hoor!

25/09/2020

Rustiek en landelijk, sobere prints en eenvoud inspireerden een stijl die opkomt in de decoratie: kinfolk. Dat belooft!

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Kinfolk Magazine (@kinfolk) le

Deze trend, niets minder dan een levenswijze die pleit voor de terugkeer naar de essentie met eenvoudige en gezonde producten, kwam initieel van bij de Amish, een gemeenschap die in Noord-Amerika gevestigd is en verankerd is in een levensstijl die lijkt op die van in de 18de eeuw. Een terugkeer naar het essentiële die overal ter wereld terug te vinden is en die zonder twijfel het succes van het Amerikaanse magazine Kinfolk verklaart, waarvan de basisprincipes gebaseerd zijn op het biologische, lokale en het huisgemaakte, recuperatie en de kunst van het zo eenvoudig mogelijk leven.

Op het vlak van decoratie kijkt deze trend uiteraard naar vintage en de mogelijkheid om een tweede jeugd te geven aan meubels en accessoires die gered worden uit het containerpark. Goed om je te amuseren met het afwisselen van verschillende houtsoorten in dezelfde kamer van een huis, dankzij verschillende meubelstukken, wat ook toelaat om op een subtiele manier ritme te brengen in de volumes.

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Kinfolk Magazine (@kinfolk) le

Welke materialen?

Concreet wisselt de stijl af tussen bohémien, vintage en Scadinavisch met, dat is toegelaten, enkele industriële of zelfs jungle-toetsen. Een patchwork van stijlen dus… Het zal dan ook niet verrassen dat hout een belangrijke rol speelt, of het nu in zijn pure staat, onbehandeld of bewerkt is. Op dat vlak worden er geen regels opgelegd, zolang het algemene resultaat maar warm en sober is.

Kinfolk doet vergeten sferen herleven, met een rustieke stijl die grote tafels en praktische meubels zoals hoge buffetkasten met elkaar combineert, en zo een familiale en gezellige sfeer verzekert. Het hout combineert perfect met natuurlijke materialen zoals linnen, katoen en wol, die we zowel terugvinden aan de ramen in de gordijnen, als aan tafel met mooie servetten.

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Elif Konsept???????? (@elifkonsept) le

Geit op de vloer!

Qua vloerbekleding rijmt Kinfolk met bohémien tapijten, en de onvermijdelijke kilims. Afkomstig uit het Midden-Oosten zijn kilim-tapijten geweven eerder dan geknoopt, wat ze een bijzonder uitzicht geeft. Ze worden over het algemeen gemaakt van katoen, wol, zijde of zelfs geitenvacht. Voeg daar een macramé plantenhanger, enkele rieten manden en enkele brocante accessoires aan toe, en je krijgt een interieur dat beantwoordt aan alle aanbevelingen van de kinfolk!


Terug naar het nieuwsoverzicht