Mila: “Mijn kat, mijn man, mijn kamer en een slot: duivelsverhouding!”

21/09/2020

De deur van onze kamer is nogal… speciaal. Ze is sowieso al kleiner dan de andere deuren in het huis, maar ze sluit vooral enkel van aan de buitenkant, door middel van een eenvoudig slot.

Toen we de zolder ingericht hebben om er onze slaapkamer van te maken, hebben we beslist om de deur te behouden. Ze was in perfecte staat, en gezien de afmetingen zouden we heel wat moeite gehad hebben om een nieuwe te vinden. Enkele likjes verf volstonden om ze terug wat cachet te geven.

Een kat die inbreekt…

Maar sinds kort is het feit dat we de deur niet van binnenuit kunnen sluiten problematisch geworden. Mijnheer Kat, die altijd op het bed van de kinderen geslapen heeft, besliste dat hij voortaan ons bed zou gebruiken. Hij moest maar tegen de deur duwen om toegang te krijgen tot onze verdieping. Tot zover nog niet het einde van de wereld…

DJ Kat

Maar de trappenhal wordt verlicht met behulp van een bewegingssensor. Dus elke keer dat mijn kat beslist om binnen te komen, weg te gaan of een dansje te doen, gaat het licht aan. Een echte discotheek. Mijn man, die slaapt als een blok en zou nog niet wakker worden wanneer er een aardbeving is, was zich niet bewust van mijn stressvolle nachten. Ik, die al wakker word wanneer één van de kinderen zich beweegt een etage lager, word er gek van. Opstaan, de kat vangen, onder het bed of elders, hem buiten zetten en de deur dicht doen, in bed kruipen en opnieuw proberen te slapen. En het hele proces herhalen zes minuten later. We hebben geïnvesteerd in een zware deurstop, maar dat heeft niet veel geholpen.

Iets kleins met een grote impact

Ik was dan ook heel blij toen mijn man aankondigde dat hij ook aan de binnenkant van de kamerdeur een slot zou zetten. Ik heb de ogen gesloten toen hij in de deurlijst boorde om plaats te maken voor het kleine stukje metaal. Ik had schrik dat hij uitschoof en mijn mooie schilderwerk beschadigde. Maar ik moet toegeven: het werk was perfect. We hebben het mechanisme getest. Open, dicht. Open, dicht. Wat is het leuk om blij te zijn met twee keer niks!

Sindsdien heeft de kat het opgegeven. Hij heeft nog enkele keren geprobeerd mijn slaap te komen verstoren. Maar ik heb weerstand geboden, niet bewogen onder mijn deken en hem zo ontmoedigd. Het enige probleem is voortaan wij als koppel. Zo is het al meermaals gebeurd dat ik de deur van onze kamer gesloten had terwijl mijn man nog niet was komen slapen, of erger, wanneer hij pas in de vroege uurtjes terug thuis kwam. Als dat gebeurt, verontschuldig ik me, maar diep van binnen lach ik. Het is algemeen geweten, ‘s nachts zijn alle katten grijs!


Terug naar het nieuwsoverzicht