Dit schitterende huis maakt nu furore!

15/09/2020

Reza Mohtashami is een jonge Iraanse architect van amper 32 jaar oud. Maar het minste wat je kan zeggen is dat zijn werk niet onopgemerkt blijft: zijn nieuwste project, de ‘Black Villa’, dat ontworpen werd door een mysterieuze Amerikaanse klant, maakt furore op de sociale media!

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Reza Mohtashami (@mohtashami_reza) le

De klant wou eerst en vooral een duidelijke link tussen het interieur en het buitenontwerp van het huis. Daarom koos de architect voor een groendak en een plafond dat grotendeels uitgevoerd is in glas (dat verduisterd kan worden) en het interieur doet baden in licht. Dat biedt contrast met de zwarte kleur die op de meerderheid van de muren is aangebracht. Hoewel zwart vijandig kan lijken, is het hier bijna gezellig: het natuurlijke licht en de gebruikte materialen (zoals het hout) versterken de warmte van de woning.

In een interview met “Long Term Info”, geeft de architect ook zijn visie op de post-covid wereld: “Ik denk dat de lockdown heel wat mensen het belang heeft doen inzien van een comfortabel en verleidelijk huis. Ik denk dat dat de architectuur van de toekomst gaat bepalen.”

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Reza Mohtashami (@mohtashami_reza) le


Terug naar het nieuwsoverzicht