Mila: “De tent van angst!”

13/09/2020

Laatst ging ik eten op het terras van een restaurant dat ik niet kende. Ik hield enorm van de feestelijke sfeer die er heerste. In de tuin stond een enorme tuin.

Het deed denken aan een circus. De typische tentvorm, die in het midden omhoog getrokken wordt, als een tovenaarshoed. En de kleuren. Voor elk deel van het waterdichte doek een andere: groen, rood, donkerblauw.

Terwijl mijn vrienden al met hun neus in de menukaart zaten, keek ik nog rond. Ik werd er duizelig van, zo mooi was is. Het geheel was helemaal af door de lichtslingers die ze aan de tent gehangen hadden. Een eenvoudige zwarte kabel met witte en gekleurde lampjes. Een lichtspel dat herinnerde aan boerengala’s en kermissen. 

Mila, de artieste

Het voelde alsof de spotlight op mij stond. Mila, de acrobate. Of de jongleerster. In een jurk met sprankelende pailletten. Ik ben eerder het meisje dat je backstage tegenkomt dan op het podium. Enkel in mijn fantasieën durf ik alles. Vooral dromen. Onze tafel stond in het midden van de tent. Terwijl iedereen babbelde, droomde ik weg. En hop, een salto om te landen op de lichtkabel. En hop, een kattensprong om mij te verplaatsen. Evenwichtige arabesque.

Niet alles is wat het lijkt…

Maar een spektakel loopt nooit zoals gepland. En de wind begon hard te waaien rond de tent. De centrale paal begon langs alle kanten te kraken. Ook al ben ik nooit goed geweest in wiskunde, ik heb geprobeerd de dingen te berekenen. Als de paal valt, waar zou de wind hem dan heen sturen? En vooral, wie zou er verbrijzeld worden? Ik kwam tot de vaststelling dat het op mij zou vallen. Met mijn geluk kon dat ook niet anders. “Mila, acrobate-jongleerster, dood, verpletterd, tijdens haar voorstelling”. Gelukkig zijn we vertrokken voor we te weten konden komen of ik als gehakt zou eindigen.

Ik denk niet dat ik ooit een tent op mijn terras zou zetten: te gevaarlijk. Bovendien zou het ook niet realiseerbaar zijn, tenzij we ergens een lilliputterformaat vinden. Ik denk wel dat ik ook lichtslingers tegen de muren zal hangen! Verschillende rijen boven elkaar, als een parelsnoer. Een waterval van licht als in een danscafé. Op een terras waar het feest zo oplaait! 


Terug naar het nieuwsoverzicht