Dit hotel waar de grootste sterren kwamen wordt een… privéclub!

28/08/2020

Wat zou Hollywood zijn zonder Château Marmont? Sinds 1929 is de filmgeschiedenis nauw verbonden met dit hotel. Van Clark Gable tot Jay-Z, van Leonardo di Caprio tot James Dean, het hotel heeft ze allemaal mogen verwelkomen! Maar dat staat op het punt te veranderen, legt de krant Le Soir uit…

Even terug naar de oprichting van dit instituut in Los Angeles. Dit prachtige landhuis met 7 verdiepingen en gelegen op het bekende Sunset Boulevard heeft inderdaad heel wat grote sterren verwelkomd. Van de spannende relatie tussen Clark Gable en Jean Harlow en de dood van Josh Belushi, de ster van de Blues Brothers (die trouwens gestorven is aan een overdosis), tot de weelderige feesten voor de 21ste verjaardag van Leonardo di Caprio: het hotel kan terugkijken op een zwoele en exclusieve geschiedenis.

Kwaliteit boven kwantiteit

Maar het coronavirus heeft de mutatie van het hotel tot privéclub versneld. Naast de diensten die gewoonlijk worden aangeboden in zo’n type etablissement, zullen de leden  ook kunnen genieten van toegewijd personeel, een stockageruimte en zelfs aandelen van het hotel. Het hotel wordt dus nog exclusiever en zal dus extreem selectief zijn in het cliënteel. “Je kan deze diensten alleen maar aanbieden als de klanten nauwkeurig geselecteerd worden”, legt André Balazs, hoofd van het pand, uit.

Een schandaal voor de fans?

Die privatisering valt niet bij iedereen in goede aarde. Fans zullen ongetwijfeld niet meer welkom zijn en zullen dus niet meer kunnen dineren naast hun favoriete sterren! “Er zal altijd een publieke dimensie zijn”, verzekert meneer Balazs, “waarschijnlijk het restaurant… Misschien krijgen ook sommige zalen een publiek aspect.

Regularisatie van de situatie

Toch is de evolutie niet meer dan logisch. Het Château Marmont “is sinds lang een VIP club die schijnbaar toegankelijk is voor het grote publiek”. Nu het officieel is, geeft de verse toestroom van cash uit lidgelden weer wat zuurstof aan het historische gebouw dat ook erg getroffen werd door de crisis. De meerderheid van het personeel werd in maart ontslagen…


Terug naar het nieuwsoverzicht