De eerste transparante tv ter wereld!

21/08/2020

Ze heet Xiaomi Mi TV LUX en het is de eerste transparante tv die in grote oplage geproduceerd wordt… Dus natuurlijk zijn we benieuwd naar het wat, het hoe en vooral het waarom.

xiaomi

Waarom?

Ondanks de vele pogingen van fabrikanten is een tv niet vaak elegant. Het verpest het decor en blokkeert het zicht wanneer het uitstaat… Na de ultradunne, oprolbare en andere soorten tv’s van zijn concurrenten, lanceerde deze Chinese fabrikant zich in de massaproductie van een transparante tv. Daardoor kan het voor een raam of een schilderij of zelfs in het midden van de ruimte geplaatst worden.

Hoe?

Neem een aspirientje. Je zal niet het hele doosje nodig hebben, want volgens het persbericht van Xiaomi is de procedure relatief eenvoudig: alles wat zich achter de schermen van klassieke tv’s bevindt, moet weg. Dat is de bestaansreden van de houder van deze Mi TV LUX die alle elektronische componenten omvat. Om oververhitting tegen te gaan, heeft Xiaomi extra aandacht besteed aan de afkoeling van het geheel.

Het scherm bestaat uit OLED, want dat heeft, in tegenstelling tot LED, geen achtergrondverlichting nodig. De pixels op de helft van het paneel zijn zo klein dat ze zo goed als onzichtbaar zijn voor het blote oog, als je op een redelijke afstand van de tv staat. De ruimte tussen de pixels benadrukken het transparante effect. Het geheel wordt natuurlijk beschermd door een glas dat tegen het scherm is geplakt en door een heel fijn metalen kader. De afmetingen? 55 inch.

Hoeveel?

49.999 yen of zo’n 6.100 euro. Duur of niet? Handig of niet? Aan jou om dat te bepalen!


Terug naar het nieuwsoverzicht