Dit is DE bloem van het moment!

10/08/2020

Heeft u ze herkend? Dit is de gekleurde bloem bij uitstek. Roze, blauw, groen of wit, de hortensia is een wonderlijke struik die elk jaar de tuin opfleurt met een bijzonder genereuze bloei van juni tot oktober.

Oorspronkelijk afkomstig uit Azië, is de meer dan 80 verschillende variëteiten tellende hortensia meteen herkenbaar door zijn weelderige bloei, het vaakst in bolvorm die bestaat uit kleinere bloemen. Op het oude continent vinden we de plant vaak terug in het Middellandse zeegebied, van Spanje tot het Zuiden van Italië. Niet verwonderlijk dus, dat een boeket hortensia’s vakantiegevoelens oproept en zorgt voor een romantische touch.

De weelderigheid van deze plant zorgt ervoor dat u boeketten kan maken die tegelijkertijd luxueus en overvloedig zijn. De hortensia siert statig elke tafel of meubel, afgeschermd van direct zonlicht en elke vorm van warmte.

In alle vormen

Of het nu in het midden van de tafel is of in een boeket, de hortensia brengt generositeit in elk interieur. Met groentinten zorgt ze voor frisheid en vitaliteit in de ruimte. In het wit zorgt zijn pure look er dan weer voor dat ze perfect een kunstwerk of mooi meubelstuk extra in de verf zet.

Een compositie met blauwe hortensia’s die doen denken aan een azuurblauwe lucht, brengt een onmiskenbare klassevolle touch in huis, of het nu in de woonkamer of de keuken is. In het roze, tenslotte, blinkt de hortensia uit door zijn romantisme, en nodigt zo uit tot dromen en bezinning. Een bondgenoot die nooit uit de mode zal gaan in de interieurdecoratie!

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Blumen Krämer Zürich (@blumenkraemerzuerich) le


Terug naar het nieuwsoverzicht