1 Amerikaan op 6 kan zijn huur niet meer betalen!

6/08/2020

Bijna één Amerikaan op zes kon in juni zijn huur niet meer betalen door de coronacrisis, en bijna één op drie vrees voor de betaling in juli, volgens het Census Bureau.

Ben o Bro

Iets meer dan 16% van de ondervraagde personen verklaarde zijn huur niet te hebben kunnen betalen in juni, en 30,6% zegt er weinig vertrouwen in te hebben om in juli te kunnen betalen, volgens een enquête bij 73,8 miljoen mensen. Bijna de helft van de Amerikanen zag zijn loon dalen sinds de invoering van uitgebreide lockdown-maatregelen in de Verenigde Staten midden maart, zegt het Census Bureau.

Deze studie, die sinds eind maart elke week plaats vindt, moet het toelaten om te meten “op welke manier het leven van mensen geraakt wordt door de Covid-19 pandemie,” zegt het Census Bureau op zijn website. De pandemie zorgde ervoor dat tientallen miljoenen Amerikanen hun job verloren. 32 miljoen werklozen waren ingeschreven op de werkloosheidskas eind juni, tegen 1,6 miljoen een jaar eerder, blijkt uit cijfers die donderdag gepubliceerd werden door het departement arbeid.


Terug naar het nieuwsoverzicht