“Een lijkgeur”: een appartement vol uitwerpselen, de buren kunnen het niet meer aan!

20/07/2020

“Een lijkgeur zou je zeggen”, “ik krijg regelmatig een neusontsteking”, “we houden dit niet vol”: de huurders van het Logis Châtelettain-gebouw in de rue de la Bergerie hebben last van een onbewoond en ongezond appartement.

De krant Sudpresse ging hen opzoeken: een sociale woning op de eerste verdieping van het gebouw is regelmatig overstroomd. Niet door een kapot raam, maar door een verstopping in de afvoerbuis. De toiletten van dit appartement lopen dus regelmatig over, waardoor er overstromingen ontstaan. Erger nog: “Het water bevat uitwerpselen,” zegt een huurster op de derde verdieping!

De geur is natuurlijk niet te harden, in die mate zelfs dat de huurders “niet meer willen buiten zitten zolang het stinkt naar uitwerpselen!” De ongezonde situatie trekt ook ratten aan. “Ik hoor ze krabben aan de muur,” zucht een huurder!

De beheersfirma, die gecontacteerd werd door Sudpresse, neemt maatregelen. Twee verstoppingen zijn al verholpen, maar dat lijkt niet te volstaan: er moet een “volledige desinfectereing” gebeuren! “Dat is meer werk dan wat er oorspronkelijk voorzien was,” geeft Logis Châtelettain-voorzitster Françoise Abad Gonzalez toe.

Lees meer


Terug naar het nieuwsoverzicht