Zijn stoppen slaan door en hij wil zijn huis opblazen!

Een volledige wijk in Verviers hield zijn adem in op zaterdag 27 juni. Jean had zich in zijn huis verschanst en dreigde ermee het op te blazen, schrijft de krant Sudpresse!

Rond 14 uur zagen de bewoners van de wijk de politie neerstrijken. Eerst was er sprake van een gaslek, maar aangezien de agenten schilden en wapens droegen, leek dat weinig aannemelijk… De geruchten deden snel de ronde: Jean (56) had zich in zijn huis verschanst en dreigde ermee het op te blazen. “Hij drinkt veel en zou zijn job verloren hebben,” legt een vrouw op de stoep uit.

Een onderhandelaar probeert hem urenlang tot rede te brengen. “We zijn er om u te helpen. Ik wil gewoon met u praten. We weten dat u een moeilijke periode doormaakt,” klinken de steeds herhaalde woorden. Plots gaat alles zeer snel: een hond gewapend met een camera loopt naar de voordeur, de speciale eenheid van de politie dringt het huis binnen en komt terug buiten met de geboeide man die zich niet verzet.

Had hij het huis kunnen opblazen? Zonder twijfel. Procureur Gilles de Villers Grand Champs legt uit: “Tijdens de huiszoeking hebben de speurders verboden wapens gevonden, vooral steekwapens zoals messen.” Maar vooral: “Er was effectief een risico dat het huis zou ontploffen aangezien hij de gaskraan in zijn huis opengedraaid zou hebben, waardoor de ordediensten en de brandweer de nodige voorzorgen moesten nemen,” zoals de ramen inslaan om het gas te laten ontsnappen.


Terug naar het nieuwsoverzicht