Coronavirus: hoe maak je je smartphone schoon?

De schermen van smartphones en andere tablets worden voortdurend gebruikt en zijn nesten van virussen en bacteriën. Het is daarom belangrijk om ze regelmatig te reinigen, vooral omdat deze accessoires vaak ons gezicht raken, de favoriete toegangsdeur van virussen!

Volgens tal van studies draagt een smartphone-scherm gemiddeld bijna 10 keer meer bacteriën dan een wc-bril met zich mee. Bovendien zijn bepaalde soorten virussen in staat om meerdere dagen te overleven op een oppervlak zoals glas en plastic… Een zorgvuldige reiniging is daarom essentieel!

Hoe ga je te werk?

Schakel eerst de telefoon of tablet uit en verwijder de beschermhoes. Neem dan een microvezeldoekje dat stof en vet vasthoudt. Gebruik geen papieren handdoeken, die krassen en scheuren kunnen achterlaten, waardoor er papierdeeltjes in de openingen achterblijven.

In principe volstaat de hoek van een doekje, maar als sommige vlekken zich verzetten, kan je ook een héél klein beetje helder water of gedenatureerde alcohol gebruiken. Gebruik géén glasreiniger, en als je een product gebruikt, spuit het dan niet direct op het apparaat maar op het doek.

Droog het toestel vervolgens opnieuw met een doekje en vergeet niet om de poorten en contacten van schoon te maken. Hiervoor kan je een tandenstoker of een wattenstaafje gebruik.

En ook…

Blaas niet in de poorten! Je zou de elektronische componenten van je apparaat kunnen beschadigen…


Terug naar het nieuwsoverzicht