Quiz: Herken jij deze 3 Belgische gebouwen?

De grenzen zijn nog niet open, maar we zullen binnenkort waarschijnlijk uitstapjes in België mogen maken. Om je kennis van ons koninkrijk op de proef te stellen, hebben we een kleine selectie gemaakt. Ken jij deze gebouwen in eigen land, één in elke regio? Scroll niet te snel naar beneden!

1. Villa Empain (Brussel)

Een meesterwerk in Art Deco-stijl en gebouwd in het begin van de jaren 1930 door Michel Polak, een Zwitserse architect. Deze villa werd gebouwd voor Baron Louis Empain, toen nog maar 23 jaar oud! Hij bleef er niet lang omdat hij op 29-jarige leeftijd, in 1937, zijn huis aan de Belgische staat schonk. Vandaag de dag is het mogelijk om het te bezoeken.

2. Kasteel van Freÿr (Hastière)

Het is zonder twijfel een van de mooiste sites in België. Het huidige kasteel dateert uit 1554 en werd gebouwd op de ruïnes van een versterkte burcht. Behalve het gebouw zelf zijn de tuinen prachtig en werden ze geïnspireerd door het werk van Le Nôtre, de beroemde tuinman van Lodewijk XIV.

3. Reading between the lines (Looz)

Dit werk uit 2011 is ontworpen door Gijs Van Vaerenbergh. De kerk heeft de bijnaam ‘de transparante kerk’ en bestaat uit horizontale Cortenstalen planken, die met metalen blokken aan elkaar zijn bevestigd. De vorm doet duidelijk denken aan de typische kerken in de regio.


Terug naar het nieuwsoverzicht