Zorg tijdens de lockdown voor je schoenen!

Waarom maak je geen gebruik van deze lockdown om je schoenen onder handen te nemen? Hier volgen alvast enkele aanbevelingen om ervoor te zorgen dat ze er op hun best uitzien zodra we onze vrijheid terugkrijgen!

Onderhoud!

Leren schoenen zijn voorbestemd om zware momenten te beleven, duizenden kronkels en bochten te ondergaan, van een droge omgeving naar een uitgesproken luchtvochtigheid, net als van warm naar koud.

Een goede schoen is ontworpen om te lijden, maar het leven ervan kan gemakkelijker worden gemaakt met een minimum aan onderhoud. Je mag de mooiste en duurste leren schoen nemen, ontworpen met de grootste zorg en de beste materialen… een degelijke verzorging en regelmatig onderhoud zijn een must.

Enkele stappen zijn dus nodig om ervoor te zorgen dat schoenen de tand des tijds kunnen doorstaan, te beginnen met de aankoop van een goed paar ongelakte schoenspanners die worden aangepast aan de vorm en de grootte van de schoenen. Deze moeten worden gebruikt als de schoen niet worden gedragen, tenzij ze nat zijn van de regen. In dit geval is het beter om te kiezen voor krantenpapier dat het door het leer vastgehouden vocht absorbeert, omdat de schoenspanner het kalfsleder onherstelbaar kan ontspannen. Wat betreft natte lederen zolen, plaats ze gewoon op hun rand voor een paar uur, uit de buurt van elke bron van warmte.

Insmeren voor het dragen!

Zelfs voordat je voor het eerst een paar leren schoenen draagt, is het sterk aan te raden om deze in te smeren met een voedend product, in dezelfde kleur als de schoen of iets donkerder. Deze handeling zal de kleur van het leder te stabiliseren en het verzachten, ten voordele van uw comfort maar dus ook van het uitzicht van de schoen. Wat betreft de frequentie, is het beter om het leder één of twee keer per maand te behandelen met een kleine hoeveelheid dan één keer per jaar met een royale laag.

Om een “Cozyvisit” mee te maken, klik hier!


Terug naar het nieuwsoverzicht