De lockdown-tip van de dag: 4 tips om videoconferenties te optimaliseren

De Nationale Veiligheidsraad heeft weer van zich laten horen: telewerken wordt nog steeds sterk aanbevolen, zelfs opgelegd, en dit zelfs tijdens de exitfases. Een vaccin tegen covid-19 bestaat immers nog niet, dus blijft de kans groot dat je de komende dagen en weken van thuis zal moeten blijven werken. Zorg er dan zeker voor dat je videoconferenties in orde zijn…

1| Je interieur

Telewerken vereist veel discipline, vooral als je geen kantoor kunt opzetten buiten het bereik van je kinderen. Zowel voor je productiviteit als voor videoconferenties is een neutrale en opgeruimde omgeving belangrijk. Als je gesprekspartners je ontdekken met een verzameling vreemde posters achter je, nemen ze je misschien minder serieus… Iets om over na te denken!

2| Op zoek naar licht

Licht is essentieel, zowel voor de kwaliteit van je video’s als voor je eigen welzijn tijdens het werken. Kies indien mogelijk voor natuurlijk licht, wat een veel betere weergave van video’s oplevert. Als dit niet mogelijk is, vermijd dan hard licht en kies voor een warm licht achter het scherm.

3| Geluid

Geluid is minstens zo belangrijk als beeld in een videoconferentie. Sluit jezelf indien mogelijk op in een gemeubelde kamer. Een lege kamer kan namelijk een vervelende echo veroorzaken. Sluit ook je ramen, zet mobiele apparaten op mute en laat aan je medebewoners weten dat je een oproep hebt.

4| Juist kaderen

Een klassieke fout. Voor een ideale weergave moet je kijken naar op de camera op je scherm, zo kan je het “dubbele kin”-effect. Schuif desnoods een paar boeken onder je computer of laat je stoel zakken.

En voor vastgoed?

Klaar voor een videoconferentie? Wij ook! Ons team heeft “Cozyvisit by Immovlan” ontwikkeld, een virtuele tour van een woning via videoconferentie met de makelaar. Onze eerste klant was alvast verheugd…

Klik hier om panden met Cozyvisit te bezoeken!


Terug naar het nieuwsoverzicht