Nieuwe trend: de “moestuinbox”

Nu tuincentra steeds zeldzamer worden in onze steden, om nog maar te zwijgen van de graanmolens die volledig verdwenen zijn, is het idee ontstaan om alles wat je nodig hebt om een groentetuin te beginnen via de post te laten komen.

Hoewel het aanbod varieert (er zijn al veel websites die dit soort diensten aanbieden), blijft het principe hetzelfde. Concreet kies je een abonnementsperiode (van één tot zes maanden) en het type ruimte dat je ter beschikking hebt (een balkon, een terras of een “echte” tuin). Vervolgens wordt een reeks dozen en pakjes bezorgd met zaden, een handleiding en, voor sommige aanbiedingen, een gereedschap of kunstmest. Kortom, alles wat je nodig hebt om groenten te verbouwen en tegelijkertijd te profiteren van de tips en aanbevelingen van tuinbouwprofessionals. Zelfs wie die geen groene vingers heeft, kan aan de slag.

Sommige sites bieden ook een scala aan verschillende thema’s aan (minder bekende groenten, mediterrane groenten…) om volop te variëren. Tot slot verbinden de meeste bedrijven zich ertoe om gecertificeerde biologische zaden van lokale oorsprong te leveren in gerecycleerde en recycleerbare verpakkingen of zelfs potten.


Terug naar het nieuwsoverzicht